Cudi Dağı’nda Gerçekleştirilen Ormancılık Faaliyetlerine İlişkin Açıklama Yapıldı

Cudi Dağı’nda Gerçekleştirilen Ormancılık Faaliyetlerine İlişkin Açıklama Yapıldı

              Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Cudi Dağı’nda binlerce ağacın maden ocakları için kesildiği” şeklinde tepki çeken paylaşımlar hakkında açıklama yapıldı.

              Söz konusu paylaşımların asılsız olup gerçeği yansıtmadığını belirten Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü, bahse konu paylaşımlarda yer alan fotoğrafların ise Cudi Dağı’na ait olmadığını vurguladı.

              Konuya ilişkin açıklama yapan Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ve Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında Şırnak İli genelinde ormanlık alanların rehabilite edilmesi, traşlanma ve seyreltme çalışmaları belli bir plan dahilinde yerine getirilmektedir. Cudi Dağında terörün bertaraf edilerek tam güvenliğin sağlanmasına yönelik olarak devletimiz tarafından hayata geçirilen Cudi Dağı Güvenlik Projesi kapsamında yapılan yatırımlar ve güvenlik operasyonları ile terör nedeniyle uzun yıllardan beri Ormancılık faaliyetlerinin yapılamadığı alanların da güvenli hale gelmesi sağlanmaktadır. Güvenliğin sağlanmasıyla birlikte Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü, amenajman planları çerçevesinde idare müddetini doldurmuş meşe ormanlarının yenilenmesi amacıyla Cudi Dağında ihtiyaç olan alanlarda orman rehabilitasyon, tıraşlama ve seyreltme çalışmaları başlatmıştır. Bu çalışmaların amacı meşe ormanlarımızın yenilenerek daha gür ve canlı olarak yetiştirmektir. Yaşlanmış, çürümeye yüz tutmuş meşe ağaçları kesilerek yeni sürgünler verilmesi sağlanarak gençleştirilmesi hedeflenmektedir. Kontrollü bir şekilde yapılan bu çalışmalar neticesinde ormanlık alanlar azalmamakta, bilakis daha gür ormanlar oluşturulmaktadır. Bu faaliyetler Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilgili teknik personelinin kontrolünde olup, bahse konu çalışmaların maden ocakları için yapıldığı iddiası gerçek dışıdır. Rehabilitasyon çalışmaları, ormancılık faaliyetleri kapsamında yerine getirilmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.