Cudi Dağı'nda Hz. Nuh'u Anma Merasimi Başladı

Cudi Dağı'nda Hz. Nuh'u Anma Merasimi Başladı
4-Temmuz’da Şırnak’ın Cudi Dağı’nda Hz. Nuh’u Anma Merasimi için davet ateşi yakılmasının ardından bu sabah etkinliklere başlandı.

Şırnak Cudi Dağı'nda geleneksel hale gelen Hz. Nuh'u anma merasimi dün itibari ile başladı. Akşam saatlerinde eski zamanlarda yapılan davet ateşinin yakılması ile beraber vatandaşlar bu sabah Cudi Dağı Sefine bölgesine akın etti. Vatandaşlar Geminin oturduğu yer olarak bilinen Sefine bölgesinde gezerek Eskiden kalma Camii'de namaz kılarak Kur-an'ı Kerimi okumaya başladı.

vfd.jpg

fefe.jpg

effsetrhr.jpg

Bugün ki Progamın Detayları;

5 TEMMUZ 2025 CUMARTESİ

Saat 12:00 - Sefine Camiine varış ve Arbane ile karşılama: Halkın çıkışı erken saatlerden itibaren gerçekleşecek, protokolün katılımı ile tören başlayacak ilk olarak Sefine önünde merdivenlere çıkarken Arbane ekibinin oluşturdukları koridor arasında Sefine Camine çıkılacaktır.

Saat 12:20 -Sefine Caminde Öğle Namazı: Sefine Camiinde Öğle Namazı kılınacaktır. Namazı Diyanet İşleri Başkanı / İl Müftüsü kıldıracak.

Saat 12:45 - Cudi Hz. Nuh Camii Temel Atma Töreni ve Kurban Kesimi: Temel atma töreni hazırlıkları Şırnak İl Özel idaresince yapılacak. Kurban Kesimi müftülükçe organize edilecektir.

Şırnaklılar İçin Tur

Saat 13.30 - Arbane Ekibi Eşliğinde Program Alanına Geçiş Yapılacak: Sefine bölgesinden program alanına doğru yaya olarak yürüyüş yapılacak. Yürüyüş esnasında Arbane Ekibi öncülük edecektir. Daha sonra program alanına gelindiğinde protokol ekibi, oluşturulacak platformda günün anısına toplu fotoğraf çekimine katılacaktır.

Saat 14:00 - Protokol yerini almasıyla birlikte tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacaktır.

*Daha sonra Ankara Hacı Bayram Camii Baş İmamı Ahmet Karalı tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilecek,

*Tanıtım Filmi Gösterimi yapılacak.

*Protokol Konuşmaları yapılacak, İbrahim Baz (Cudi Dağı ve Tufan), Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, Şırnak Valisi Birol Ekici, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Şırnaklılar İçin Tur

*Üç çocuk protokol konuşmacılarına zeytin ağacı fidesi takdim edecek.

*Molla Ahmet Cezeriden İlahi ve Kasideler : Müftülük İlahi Grubu

*Kaside ve İlahiler: Prof. Dr. Fatih Koca tarafından Tasavvuf Müziği Konseri

*Güvercin Uçurulması, Hatıra Fotoğrafı, Kapanış Kurtuluşun ve Barışın sembolü olan güvercin uçurulacak.

*Tören Sonrası Protokol ile birlikte belediye tarafından aşure ikramı yapılacak.

*Aşure ikramı sonrası Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından yemek ikramı yapılacaktır.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.