Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buğday ve Arpa Alım Fiyatını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buğday ve Arpa Alım Fiyatını Açıkladı

Dün yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. R.T. Erdoğan yapılan açıklamalarda ekmeklik buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu fiyatlara ilave olarak bakanlık tarafından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilere buğday için ton başına bin lira, arpa için ton başına 500 liranın hububat üretim primi desteği olarak verileceğini bildirdi.
Bu rakamlarla üreticilerin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hasat döneminin ve açıklanan alım fiyatlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceklerinin müjdesini de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun da çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak Kurban Bayramı ile ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 Haziran

- 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Bu kararımızın da tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

(Mehmet Demirhan)

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.