Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki Suriyeli olayında muhalefeti suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’deki Suriyeli olayında muhalefeti suçladı

Suriye uyruklu bir şahsın Kayseri’de 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği olaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti suçladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen “Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu.

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği olayla başlayıp şehirde Suriyelilere ait ev ve iş yerlerinin ateşe verilmesi olayına ilişkin bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu, “Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri’de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir. Kim olursa olsun, insanların evlerini yakmak, vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, inşallah bundan sonra da olmayacağız.” Değerlendirmesinde bulundu.

Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırmanın AK Parti siyasetinde kendisine yer bulamadığını, asla yer bulamayacağını söyleyen Erdoğan, bunları, salt birilerini eleştirmek için söylemediklerini, birilerini yıpratmanın peşinde de olmadıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.