Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnstagram Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnstagram Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun İnstagram yetkilileri ile görüşmesinden sonra İnsatgram ile ilgili kabine toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnstagram ile ilgili açıklamada bulundu. İşte konuşmasından bir kesit;

"Sosyal medya şirketleri gemi azıya çekti, militanlaştılar. Basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev addediyorlar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. İsmail Haniye'nin şehadeti bize düşünce hürriyetinin sınırlarını, Batılı ülkelerde İsrail kaprislerinin belirlediğini çok net göstermiştir. Her türlü fuhşiyatı, ahlaksızlığı özgürlüğe alıp teşvik eden şirketler, Filistin halkının şanlı direnişine sanal alemde açıkça savaş açmıştır. Gelinen noktada şirketlerin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına şahit oluyoruz. Bu tavra esasen yeni tanıklık etmiyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şebekeleri bu mecralarda istedikleri propagandayı yapıyorlar. İtibar suikastları sebebiyle şimdiye kadar binlerce insanın hayatı karardı. Bu şirketler ellerinde her türlü imkan olduğu halde mağduriyetlerin önünü kesecek etkili hiçbir adım atmadı. İsteksizlikleri halen devam ediyor. İlgili kurumlarımızla rahatsızlığımızı dile getirdik, diyalog hattı kurduk. Arzu edilen işbirliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik. Burada rahatsız edici bir diğer durum ülkemizdeki muhalefetin kaypak tutumudur.

Türkiye'nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir." dedi.

META'dan İnstagram açıklaması

Meta Sözcüsü Instagram erişim engeline ilişkin de açıklama yaptı.

Şirket, milyonlarca kullanıcının günlük iletişim araçlarından mahrum kaldığını ve işletmelerin de müşterilerine ulaşımının kesildiğini belirtti.

META'nın yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor" ifadesine yer verildi.

Şirket, yaşanan erişim engelinin hem bireyler hem de işletmeler açısından büyük bir aksaklık yarattığını vurguladı.

Açıklamada, META'nın Instagram hizmetlerini yeniden kullanıma sunmak için gerekli adımları atmaya devam edeceği belirtildi.

"Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diyen META yetkilileri, erişim engelinin çözülmesi için çeşitli çözümler üzerinde çalıştıklarını ve kullanıcıların en kısa sürede Instagram'a yeniden erişim sağlayabileceklerini umduklarını ifade etti.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.