Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Şırnak ve Hakkari Valileri Hakkında Konuştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Şırnak ve Hakkari Valileri Hakkında Konuştu

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında Şırnak ve Hakkari illeri ve valileri hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Katıldığı bir programda Şırnak’taki yatırımlara değinerek Şırnak ve Hakkari valileri için gece gündüz çalıştıklarını ve bölgeye turist çekmek için çok güzel festivaller düzenlediklerini ifade etti.

"İnsanımıza seslenelim Doğu ve Güneydoğu'ya gitsinler. Buralar medeniyet yerleri"

Katıldığı programda Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz ,Güneydoğu’daki yatırımlara değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Mesela Zümrüt kaplıcaları geçmişte giremediğimiz dağlarda şimdi kaplıcalar var. Bunlara ben kalkınmacı vali diyorum. Hakkâri ve Şırnakl'ta özel bir çalışma yaptık biz. Terörün olduğu ortamda dahi kamu yatırımlarını yaptık. Özel yatırım, özel sermaye güvenliğin olmadığı, huzurun olmadığı yere gitmiyor. Şimdi oluşan yeni ortam özel yatırımlara bir güç veriyor.

Yüksekova'ya 5 yıldızlı otel açıldı. Gidip açılışını yapacağız. Şırnak'ta seralar kurulacak. Tarımsal üretimi artırdığımızda enflasyona da katkı olacak. Terörün olduğu ortamda dahi kamu yatırımları yaptık. Asıl kayıplarımız özel sermayede olmuştu. Yeni oluşan ortam özel yatırımlara güç veriyor. Külliye'de toplantı yaptık. İş insanlarını da davet ettik. Özel projeler geliştirin bu bölgelere dedik. İnsanımıza seslenelim. Doğu ve Güneydoğu'ya gitsinler. Buralar medeniyet yerleri. Medya imajlarıyla gerçekler örtüşmüyor. Gerçekler zihinlerden daha dinamik. Gerçekler değişiyor ama zihinler biraz daha inatçı. Zihinler biraz daha geç değişiyor”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.