Cumhurbaşkanının atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanının atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atama kararları 1 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında çeşitli kurumların başkan yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerine yeni isimler atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar kapsamında Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdür Yardımcısı Halit Küçükünal ile Yusuf Tancan, başkan yardımcılığı görevlerine getirildi. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Aydoğdu atandı.

Genel müdürlük görevlerinde değişiklik

Atama kararlarıyla Dijital Devlet Genel Müdürlüğüne Furkan Civelek, Siber Savunma Genel Müdürlüğüne Mahmut Esat Yıldırım, Ekosistem Geliştirme Genel Müdürlüğüne Mahmut Küçük getirildi. I. Hukuk Müşavirliği görevine ise Ercan Atasever atandı.

Yapay Zeka Genel Müdürlüğü'na atama

Siber Güvenlik Başkanlığında açık bulunan Kamu Yapay Zeka Genel Müdürlüğü görevine Galatasaray Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Gazi Güçlütürk görevlendirildi. Güçlütürk’ün görevlendirmesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 38. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili hükümleri kapsamında gerçekleştirildi.

Söz konusu atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3. maddeleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.