Cumhuriyet ile Beraber 100 Yaşına Giren Asırlık Şırnaklı Kadınlar

Anadolu Ajansı ekibi, Şırnak'ta yaşayan 100 yaşındaki Şırnaklı asırlık çınarlar Hanım Çakar ve Fatım Sanrı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla görüştü. Asırlık çınarlar geçmişte yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler...

Şırnak'ın Şehr-i Nuh Mahallesi'nde yaşayan, 9 çocuğu, 56 torunu bulunan 100 yaşındaki Hanım Çakar da geçmişte yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Buğday bulamadıkları için öğüttükleri arpadan ekmek yaptıklarını ifade eden Çakar, "Ailece fakirdik, o zaman herkes fakirdi. Ben vatandaşın ekmeğini pişiriyordum, çamaşırını, yününü yıkıyordum, onlar da 1-2 ekmek veriyordu. O zamanla şimdiyi kıyaslayınca büyük bir nimet içerisindeyiz fakat kıymeti çok bilinmiyor. Devlet bize bakıyor. Allah onlardan razı olsun. Devletimize her zaman duacıyım." diye konuştu.

Hanım Çakar'ın oğlu Sabri Çakar (66) da annesinin geçmişte yaşadığı zorlukları zaman zaman kendilerine anlattığını belirtti.

Çakar, "Annem bize 'Devletinize, vatanınıza, milletinize sahip çıkın.' demiştir. Biz de bunu çocuklarımıza ve torunlarımıza aktaracağız." dedi.

- "Ne kadar şükretsek az"

sirnak.jpg Şırnaklı Asırlık Çınar

Şırnak'ın Balveren beldesinde yaşayan, 11 çocuğu, 71 torunu olan 100 yaşındaki Fatım Sanrı ise geçmişte zor zamanlar yaşadıklarını, 2 keçi ile 10 kişilik ailenin süt ve peynir ihtiyacını karşılamak zorunda kaldıklarını söyledi.

"Buğday süne istilası nedeniyle azaldı. Çok zor ve sıkıntılı zamanlardı. Hayvanı olanlar o zaman en zengin kişilerdi. Şimdi bolluk var çok şükür. Ne kadar şükretsek az." ifadelerini kullanan Sanrı, bunların kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

sirrnak-002.jpg Şırnaklı Asırlık Çınar

Yanında kaldığı oğlunun kendisine iyi baktığını anlatan Sanrı, devletin maaş verdiğini, devlete minnettar olduğunu kaydetti.

Oğlu İzzettin Sanrı da annesinin hakkını ödeyemeyeceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.