Cumhuriyet Savcısı, Şırnak Milletvekili Uysal'ın Beraat Kararına İtiraz Etti

Cumhuriyet Savcısı, Şırnak Milletvekili Uysal'ın Beraat Kararına İtiraz Etti

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davada verilen beraat kararına savcılık tarafından itiraz yapıldı.

Sokağa çıkma yasaklarında ihlallere karşı avukatların kurduğu Whatsapp grubu, 2 basın açıklaması, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegeliği, katıldığı panellerde “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılanan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal’ın beraat kararının gerekçeli kararı açıklandı.

‘İNANDIRICI DELİL BULUNMUYOR’

Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, Uysal’ın katıldığı “örgüt propagandasına dönüştüğü” iddia edilen 2 eylemin sayısının dikkate alındığında nicelik olarak “örgüt üyeliği” için gerekli olan çeşitlilik, yoğunluk ve süreklilik kriterini karşılamadığı belirtildi. Cizre’de 2015 yılında uygulanan sokağa çıkma yasakları döneminde hak ihlallerine karşı avukatların kurduğu whatsapp grubundaki mesajlar ile Uysal’ın katıldığı panellerde yapmış olduğu konuşmaların delil olarak değerlendirildiği gerekçeli kararda, bu mesajların “örgüte sempati duyma” boyutunda olduğu kaydedildi. Uysal’ın müvekkillerinin akrabalarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin “örgüt üyeliğine dair bir delil olmadığı” vurgulanan gerekçeli kararda, Uysal’ın DTK delegesi olduğuna dair, dosyada bulunan liste dışında, her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı delil bulunmadığı ifade edildi. Kararda, Uysal hakkında her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat karar verildiği belirtildi.

SAVCILIK İSTİNAF BAŞVURUSU YAPTI

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, beraat kararının bozularak, Uysal’ın hapis cezasıyla cezalandırılmasıyla talebiyle Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusu yaptı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.