Daha kötüsü mü başlıyor? İsrail kara harekatına başladı mı?

İsrail resmi devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. İsrail kara harekatına başladı mı? Gazze Şeridi nerede? İsrail kara harekatı son dakika

SON DURUM NE?

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 13. Gününde resmi kayıtlara göre 1524’ü çocuk, 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti belirtildi. İsrail’in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci de hayatını kaybetti.

İsrail güçleri 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te 850 Filistinliyi gözaltına aldı.

KARA HAREKATI BAŞLADI MI?

İsrail Savunma Bakanı, piyadelerle bir araya gelerek “Yakında Gazze’yi içeriden göreceksiniz” dedi.

idf191023.jpg 19 Ekim 2023

Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze’ye yapılacak kara harekâtının, savaşın “Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki” ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

the-governor-of-new-york-kathy-hokul-stands-by-israel.jpg

SINIRLAR TANKLAR İLE ÇEVRİLDİ, HAZIRIZ MESAJI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Gazze sınırı yakınlarında İsrail askerleriyle buluştu. Netanyahu, “Tüm gücümüzle kazanacağız. Tüm İsrail halkı arkanızda duruyor ve zafere ulaşmak için düşmanlarımıza ağır bir darbe indireceğiz, Savaşçılarla birlikte hazırız” dedi.

Gazze’yi bombalayan İsrail, bir yandan da kara birliklerini ve tanklarını sınıra yaklaştırdı.

GAZZZE ŞERİDİ NEREDE?

gazzeseridi01.jpg

Gazze Şeridi adını Filistin’in en büyük şehri Gazze’den alır. Güneybatı’da Mısır, kuzeyde ve doğuda İsrail ile komşu, uzunluğu 41 kilometre genişliği ise 6 ile 12 kilometre arasında değişen Gazze Şeridi’nin 360 kilometre karelik alanında yaklaşık 2 milyon insan yaşıyor.

gazzeseridi02.jpggazzeseridi03.jpeg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.