DEDAŞ İşçileri SMS İle İşten Çıkarıyor!

DEDAŞ İşçileri SMS İle İşten Çıkarıyor!

Kötü çalışma koşullarına ve verilen az maaş yüzünden greve giden işçiler grev sonrası SMS ile işten çıkarıldıklarını belirterek, şirketin kapısında beklediklerini açıkladılar.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) çalışma alanı olan 6 kentte işçilerin kötü çalışma koşullarına karşı 21 Temmuz’da 2 saatlik iş bırakma eylemi başlattı. Urfa’da bugün iş başı yapmak isteyen en az 50 işçinin işine son verildiği öğrenildi. Sabah saatlerinde Urfa merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan kurumun İl Müdürlüğü’ne giden işçiler, işten çıkarıldıkları gerekçesi ile kurum binasına alınmadı. İşten çıkarıldıkları SMS ile iletilen işçilerin, kurumun girişinde bekleyişleri sürüyor.

Milletvekili alkışladıkları gerekçesi!

İşten çıkarılan DEDAŞ Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) saha operasyonları ekibinde 6 yıldır çalışan Ali Rıza Karakuş, “Sendikal haklarımızı talep ettik. Bize sadece devletin verdiği yüzde 35’lik zammı vereceklerini söylediler. Biz emeğimizin karşılığını istedik. Herhangi bir argo-küfür kullanmadan sadece alkışlı oturma eylemi yaptık. Bize işten çıkarma gerekçesi olarak; desteğe gelen milletvekilini alkışlamamız söylendi. Sözlü olarak söylendi. İş akdimiz feshedildi. Birçok arkadaşın çıkışının verildiğini öğrendik. Biz sadece sendikal haklar istiyoruz. Bu bizim doğal hakkımız” diye konuştu.

“Eyleme katılmamama rağmen çıkışımı verdiler”

DEDAŞ’ta iki yıldır çalıştığını belirten Mehmet Yardımcı ise, elektrik teknikeri olarak girdiği işte mobbinge maruz kalması sonucu depo görevlisi olarak çalışmaya devam ettiğini söyledi. İşçilerin iş bıraktığı 21 Temmuz tarihinde il dışında olduğunu belirten Yardımcı, “Cuma günü eylemin yapıldığı gün ben hastalığımdan dolayı şehir dışındaydım, doktora gitmiştim. İş koşullarından kaynaklı zatürre geçirdim. Demir saçtan yapılma yerlerde kalıyoruz. Dinlenme alanlarımız paletler. Temizlik doğru düzgün yapılmıyor. Birçok alanda temizlik görevlisi yok. Cuma günü burada olmama rağmen benim eyleme katıldığımdan kaynaklı çıkışımı verdiler. Bana gerekçeyi sözlü olarak ilettiler. Ben mağdurum. Sendikaya sosyal haklarımızı almak için başvurduk. Hukuki olarak girişimlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

“Sendikaya üye olduğumuz için işten çıkarıldık”

DEDAŞ’ta 7 yıldır elektrik teknikeri olarak görev yapan Ali Şahan ise “Biz enflasyondan kaynaklı geçinemediğimiz için eylem kararı aldık. Sadece alkışlayarak üst yöneticilere sesimizi duyurmak istedik. Bizim eyleme destek veren milletvekilini alkışlamamızı işten çıkarmaya gerekçe yapıyorlar. Bunu bize sözlü olarak söylediler. Ama asıl neden sendikaya üye olmak istediğimiz için işten çıkarıldık. Sabah içeri girmek için geldiğimizde işten çıkarıldığımızı öğrendik. Neden çıkış verildiği ile ilgili resmi bir açıklama yok” diye belirti.

“Biz hakkımızı istiyoruz”

Urfa genelinde 50’ye yakın kişinin işine son verildiğini belirten Şahan, devamında şunları söyledi: “İnsan kaynaklarına görüşme başvurusu yaptık, ancak bize bir dönüş yapmadılar. Yaklaşık 3 bin kişi eyleme girdik, ancak 50 kişi işten çıkarıldı. Biz diğer arkadaşlarımızın çıkarılmasını istemiyoruz, ancak herkes eyleme katıldı ve haklarını istedi. İşçiler işten çıkarılma korkusu ile konuşmaya korkuyor. Hiç kimse halinden memnun değil. Biz hakkımızı istiyoruz. Bundan sonra sendika ile birlikte ne gerekiyorsa yapacağız ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.