DEDAŞ, Şırnak'ta 1 Belde ve Ona Bağlı Köylerin Elektriğini Kesti

DEDAŞ, Şırnak'ta 1 Belde ve Ona Bağlı Köylerin Elektriğini Kesti

Şırnak Milletvekili M. Zeki İrmez kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, DEDAŞ'ın, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı 1 beldede ve ona bağlı köylerin elektriğini kestiğini belirtti.

DEDAŞ, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir belde ile ona bağlı bazı köylerin elektriğini kesti.

Diyarbakır, Urfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt kentlerine elektrik veren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Şırnak’ın Silopi ilçesinin Başverimli beldesi ve beldeye bağlı çok sayıda köyün elektriğini kesti.

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, konuya dair X hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

“Sıcaklık rekorunun kırıldığı bu günlerde en büyük sorun, DEDAŞ'ın Şırnak, Mardin, Urfa ve Diyarbakır'da bir şiddet biçimi haline gelen keyfi elektrik kesme uygulamasıdır!

Günlerdir Şırnak'ın Silopi ilçesinde DEDAŞ'a ait olduğu belirtilen plakasız araçlar görülmektedir.

Silopi ve bağlı köylerinde, yer fıstığı ve mısır gibi ürünlerin ekim zamanı olan bugünlerde saatlerce süren elektrik kesintileri söz konusu.

Ancak ne bir açıklama var ne de bir muhatap!

Bir an önce bu uygulamanın son bulması ve kesintiler sonucu zarara uğrayan çiftçilerin zararının tazmin edilmesi gerekiyor!” dedi.

DEDAŞ son olarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Düzova köyünün elektriğini kesmişti. Şirket köye bir haftadan fazla süredir elektrik vermiyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.