Dehşet Olay: İmam Camii Önünde Kurşunlanarak Öldürüldü

Dehşet Olay: İmam Camii Önünde Kurşunlanarak Öldürüldü

ABD’nin New Jersey eyaletinde imam Hasan Şerif cami önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Camii imamı, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti

ABD’nin New Jersey eyaletinde imam Hasan Şerif cami önünde silahlı saldırıya uğradı. Yetkililer çok sayıda kurşunun isabet ettiği imam Şerif'in hastaneye kaldırıldığını ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABD’nin New Jersey eyaletinde İslamofobi bir ölüme neden oldu. Masjid Muhammad-Newark Camii önünde silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan imam Hasan Şerif, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

imam.jpg İmam Masjid Muhammad-Newark

New Jersey Başsavcısı Matthew Platkin saldırının ardından düzenlenen basın toplantısında, “Şu ana kadar toplanan deliller, saldırının önyargıyla motive edilmiş bir eylem ya da bir terör eylemi olduğunu göstermiyor” dedi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Vurulma olayıyla ilgili bilgi veren herkese 25 bin dolar ödül verileceğini belirten Platkin, “Küresel olarak ve eyaletimiz genelinde yaşayan pek çok topluma, özellikle de Müslüman toplumuna yönelik önyargıların artmasıyla, New Jersey’de cinayet haberinin ardından şu anda korku ve endişe hisseden pek çok kişi olduğunu biliyorum” dedi.
Saldırıya ilişkin soruşturma sürerken, failin hala serbest olması dikkat çekti.

Ülkenin en büyük Müslüman sivil hakları ve savunuculuk örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey şubesi, bilgi topladığını söyledi ve insanları yerel polisle iletişime geçmeye çağırdı. Konsey'in Sözcüsü Dina Sayedahmed yaptığı açıklamada, "Bu olaydan derin endişe duyuyoruz" dedi.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.