DEM Parti heyetinin Öcalan'la görüşmesi sona erdi

DEM Parti heyetinin Öcalan'la görüşmesi sona erdi
Dem Parti heyeti'nin İmralı'da Öcalan'la görüşmesi sona erdi. Heyetin açıklaması merakla bekleniyor.

DEM Parti heyeti 3'üncü kez İmralı Cezaevi'ne giderek bölücü terör örgütü PKK'nınnın lideri Abdullah Öcalan'la görüştü.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Van Milletvekili Pervin Buldan ve Ahmet Türk'ün yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ile Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol'un yer aldığı heyet, İstanbul'a dönüyor.

Toplantıda konuşulanlar ve Öcalan'ın mesajı DEM Parti heyeti tarafından bugün saat 17.00'de kamuoyuyla paylaşılacak.

PKK'ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısı yapması beklenen Öcalan'ın mesajı, Diyarbakır ve Van’da vatandaşların takip edebilmesi için büyük ekranlara yansıtılacak.

DEM Parti, bundan önce iki kez, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan heyeti İmralı'ya göndermişti. Görüşmeler, MHP lideri Bahçeli'nin "Öcalan DEM Parti Meclis grubunda örgüte silah bırakma çağrısı yapsın" dedikten sonra başlamıştı.

Kaynak:HaberMerkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.