Milletvekili İrmez: “Şırnak’ta Yangının Bir Sabotaj Olduğu Akıllara Gelmektedir”

Milletvekili İrmez: “Şırnak’ta Yangının Bir Sabotaj Olduğu Akıllara Gelmektedir”

Şırnak 500 Yataklı Devlet Hastanesi’nde 3 ayda yaşanan yangın ile ilgili DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez; “Yangının bir sabotaj olduğu akıllara gelmektedir” dedi.

"4 Temmuz’da Şırnak Merkez İkizce köyü yakınlarında yapımı devam eden 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında yangın çıkmış yangın 5-6 saatte ancak kontrol altına alınabilmişti. O zaman 2 katı yapılmış olan hastanenin inşaatında çalışmalar devam etmiş, 2 ayda 2 kat daha çıkılmıştı. Bugün ise saat:18:15 sıralarında 500 Yataklı Devlet Hastanesinin 4’üncü katında tekrar yangın çıktı. 3 ay içinde 2 defa yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getirirken DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, yangın ile ilgili sorumluların biran önce açığa çıkarılmasını istedi.

DEM Parti Milletvekili Mehmet Zeki İrmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda
“ Bu Şırnak 500 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında "çıkan" ikinci yangın! 4 Temmuz 2024 tarihinde çıkan yangın ile ilgili Şırnak Belediyesi'nden yangına dair hazırlanan raporu talep etmiştik ama Belediye talebimizi olumlu değerlendirmedi! Yapımına 19 Eylül 2022 tarihinde başlanan ve 550 gün sonra tamamlanacağı belirtilen Şırnak 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yapımı 22 Mart 2024' te tamamlanması gerekiyordu fakat inşaat bir türlü bitmek bilmedi! Sağlık Bakanlığı ise soru önergemize cevap olarak hastane inşaatının Ocak 2025'te biteceğini belirtiyordu. Bitimine 4 aydan az bir süre kala hastane inşaatı zaten yarımken bu çıkan/çıkartılan ikinci yangın şüpheli bir durumdur! Yangının bir sabotaj olduğu akıllara gelmektedir! Bu yangınlar kimler tarafından çıkartılmıştır? Hastane inşaatının gecikmesine gerekçe mi hazırlanmaktadır? Sorumluların bir an önce açığa çıkartılması ve hastane yapımının geciktirilmemesi gerekiyor” dedi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum