DEM PARTİ Şırnak Milletvekili Uysal Ağaç Kesimini Bakan Yumaklı'ya Sordu

DEM PARTİ Şırnak Milletvekili Uysal Ağaç Kesimini Bakan Yumaklı'ya Sordu

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Aslan Uysal, son yıllarda Şırnak’ta yaşanan ağaç kesimlerini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya verdiği soru önergesi ile sordu.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Komate Bölgesi’ndeki dağlık alanda yıllardır süren ağaç kesiminin son aylarda hız kazandı. Bu bölgede kesilen binlerce ağaç, traktörlerle yol kenarlarında toplanmakta ve buradan da tır ve kamyonlara yüklenerek taşınmaktadır.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Aslan Uysal, ağaç kesimleri ile ilgili yaptığı görüşmelerde Ağaç kesimlerinin yalnızca dağlık bölgelerle sınırlı kalmadığı, Andac Köyü sınırları içindeki ağaçların da kesimine hız verildiği belirti. Ağaç kesimi gereçkelştirenler tarafından köylülere; “ya siz bu kesimi yapın ve kazanç sizin olsun ya da biz siz istemeseniz bile bu kesimleri yapacağız” denildiği ve zoraki bir şekilde köy sınırları içindeki ağaç kesimine köylülerin de ortak edilmeye çalışıldığı belirti.

Yaptığı görüşme ve incelemeler sonunda DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Aslan Uysal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nun cevaplaması istemi ile TBMM’ye soru önergesi verdi.

İşte Milletvekili Uysal’ın tarım Bakanı Yumaklı’ya yönelttiği sorular.

  1. Ağaç kesimi için Komate Bölgesi’ndeki dağlık alanın ve Elemun Köyü’nün seçilmesinin gerekçeleri nelerdir?
  2. Köylülere ağaç kesimi için zorunlu bir anlaşma dayatılmış mıdır?
  3. Elemun Köyü’nden kaç kişiye ağaç kesimi için belge verilmiştir? Bu belgeler kim tarafından ve hangi gerekçelerle verilmiştir?
  4. Beytüşşebap ilçe sınırları içinde son bir yılda kaç ağaç kesilmiştir? Kesilen ağaçların cinsi ve kesilme gerekçeleri nedir?
  5. Son 10 yılda, Şırnak’ta askeri bölgelerdeki orman varlığının değişimi hakkında bilgi sahibi misiniz?
  6. 2014-2024 yılları arasında Şırnak ve ilçelerinde orman alanlarının toplam alana göre yüzdelik değişimleri nasıldır?

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum