DEM Parti Şırnak’ta 8 Mart Kadınlar Gününü Kutladı

DEMP Parti ve TJA Şırnak’ta 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlama programı düzenledi. Programda kadınlar çektikleri halaylarla günlerini kutladılar.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile TJA 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şırnak Merkez’de etkinlik düzenledi. Aydınlıkevler Mahallesinde bulunan KESK Şubesi önünde yöresel kıyafetler ile katılan kadınlar sık sık “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Etkinliğe, DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan ve DEM Parti Şırnak Belediye Eş Başkan Adayı Berivan Kutlu, DEM Parti ile Eş Başkanı Nurcan Altürk ve çok sayıda kadın katıldı.

Çalınan şarkılar eşliğinde çekilen halayların ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, 8 Mart’ı kutlayarak sözlerine başladı. Newroz, “Şırnak’ı bu şekilde gördükten sonra sevinçten havalara uçtum. Bu gün keyfim çok yerinde. Mücadelemizde kadının yeri her zaman ayrıdır. 8 Mart için bir araya geldik, yıllardan bugüne 8 Mart’ta kadınlar bir araya gelerek, mücadele ve özgürlüklerine dair konuşur. Kadınlar, evlerin, gençlerin, çocuklarının emekçileridir. Kürt kadınlar, bu mücadeleye bir mühür vurdu. Bu mührünü, 8 Mart’ta, kadın mücadelesine vurdu. ‘Jin jiyan azadî’ mührünü tüm dünya halklarına yaydı” dedi.

Dem Parti İl Eş Başkanı Nurcan Altürk ve Dem Parti Şırnak Belediye Eş Başkan Adayı Berivan Kutlu’da kadınların, 8 Mart’ını kutladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Feyruz Şah’ın seslendirdiği şarkılar ile kadınlar gönüllerince eğlendiler.

dsc00371.jpg

dsc00378.jpg

dsc00380.jpg

dsc00385.jpg

dsc00387.jpg

dsc00390.jpg

dsc00396.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.