DEM Partili İrmez; “Vatandaşların Talebi Biran Önce Karşılanmalı”
Şırnak Merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunan Afet Konutları bölgesi yanında bulunan karayolları vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Afet Konutları bölgesinde geçtiğimiz günlerde bir araç karşıdan karşıya geçen sürüye çarpmış, yaşanan kazada 10’a yakın küçük baş hayvan telef olmuştu. Sık sık kazalar ile gündeme gelen afet konutları bölgesinde vatandaşlar üst geçit veya alt geçit yapılmasını ve konutların hemen çıkışına araçların geçişi için kavşak yapılmasını talep ediyor. Bir çok defa yetkili kurumlar ile görüşen Afet Konutları Sakinleri sorunlarına çözüm bulamadı.
DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez bölgede yaptığı inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, vatandaşların yolun karşı tarafına geçmesini kolaylaştıracak herhangi bir üstgeçit/altgeçit bulunmayan yolda kazaların kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Milletvekili İrmez; “Halkımızın bir talebi var. Yıllardır bunu dile getiriyorlar. Şimdi buraya tabii ki bir alt geçit ya da üst geçitin kurulması şart. Ayrıca halkımız buraya bir dönemeçin de yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Birçok kişi Cizre'den gelirken arabasıyla normalde maden konutlarına gitmesi gerekiyor ama sanayi kavşağının oradan dönüp buraya gitmesi gerektiğini belirtiyorlar. Halkımızın talebi net. Görüştüğümüz birçok kişi belediyeye gittiklerini, ilgili Karayolları Müdürlüklerine gittiklerini ama herhangi bir cevap alamadıklarını, herhangi bir çözüme dair bir öneri söylemediklerini belirttiler. İlgili kurumların bu talepleri yerine getirmesi gerekir. Bir ya alt geçit ya da üst geçidin yapılması ve bir tane dönemecin burada yapılması ile ilgili taleptir. Bu taleplerin bir an önce karşılanması gerektiğini belirtiyoruz” dedi.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.