DEM Partili Vekilde Şok İddia! Günde 1 Milyon Varil Petrol Çıkartılsa Bile Şırnak’a Faydası Olmayacak

DEM Partili Vekilde Şok İddia! Günde 1 Milyon Varil Petrol Çıkartılsa Bile Şırnak’a Faydası Olmayacak

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Gabar Dağından çıkan ve Boru hatları ile İdil’e oradan Ceyhan’a bağlanacak olan Petrol ile ilgili şok bir iddia attı ortaya. Vekil İrmez, "Şırnak’a herhangi bir yararının olmayacağı çok açık ve net" dedi.

Şırnak’ın Gabar Dağı Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın Petrol sahalarında bulunan 44 kuyudan günlük 45 bin varil petrol çıkarılıyor. 13 Nisan 2024’te petrol sahalarını ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “ Bu gün 200’ün üzerinde tanker ile bu ham petrolü taşıyoruz. Ama şu anda yapımı devam eden yaklaşık yüzde 50’sini bitirdiğimiz 35 kilometrelik bir petrol boru hattı ile de inşallah bu petrolü BOTAŞ’ın İdil istasyonuna götüreceğiz. Oradan da Ceyhan’a Dörtyol’a kadar ulaştıracağız. Yoğun hummalı bir çalışma burada devam ediyor."

Petrol boru hatlarının döşendiği alanda inceleme yapan DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, petrolün boru hatları ile taşınmasının Şırnak’a hiçbir fayda sağlamayacağını ileri sürdü.

Petrol sahasında açıklamarda bulunan Dem Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez; “Gabar’dan İdil’e 35-36 kilometrelik borular döşenecek. Anladığımız kadarıyla Gabar’dan çıkan Petrol boru hatları ile İdil’e taşınacak. İdil’den geçen Kerkük Ceyhan Boru hattıyla birlikte Ceyhan’a taşınacak. Daha öncede bununla ilgili açıklamalarda yapılmıştı. Daha önce Şırnak’ta petrol bulundu. Bununla birlikte Şırnak uçacak, Şırnak halkı gençleriyle birlikte istihdam edilecek, Şırnak bir ticaret merkezi haline getirilecek, bir çok fabrika istihdam yeri açılacak diyorlardı. Ancak bu boru hattıyla birlikte anlaşılan o ki Şırnak’a herhangi bir yararının olmayacağı çok açık ve net. Günde 1 milyon varil petrol çıkartılsa bile sonunda bu boru hatlarıyla birlikte direkmen Ceyhan’a kadar taşınacak bu petrol. Herhangi bir fabrika herhangi bir işletme, herhangi bir istihdam alanı da olmayacak anlaşılan. Biz bu boru hatlarından bunu öğreniyoruz, bunu görüyoruz” dedi.

petrol-jpge.jpg

SONDAJ KUYULARINDA KAÇ ŞIRNAKLI ÇALIŞIYOR

2021 yılında Gabar Dağında başlayan Petrol arama çalışmaları kapsamında kaç Şırnaklının istihdam edildiğinin Şırnaklılar tarafından merak edildiğini ifade eden Milletvekili İrmez şöyle konuştu
“Şimdi sormak gerekir. Gerçekten bu petrolün bulunmasıyla birlikte Şırnak’ta kaç gencimiz istihdam edildi. Kaç istihdam yeri açıldı. Özellikle bu müjdeyi verenler petrolün bulunmasıyla birlikte müjdeyi verenler bu sorulara mutlaka cevap versinler. Şırnak halkınında en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de bu. 2021’den 2024’e kadar kaç Şırnaklı genç bu sondaj kuyularında, sondajların açıldığı yerlerde istihdam edildi. Bu müjdeyi verenler bu soruları da cevaplarlarsa çok iyi olur” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum