DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Başkan Adayı Resmen Belli Oldu!

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Başkan Adayı Resmen Belli Oldu!

31 martta gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerde DEM Partinin Diyarbakır Belediye Başkan adayı resmen belli oldu. İşte DEM Partinin Diyarbakır Belediye Başkan Adayı.

DEM Parti’nin Ocak ayında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı adaylığı için yaptığı eğilim yoklamasında Doğan Hatun ile Serra Bucak eş başkan adayı olarak belirlenmişti. Ancak, eş başkanlık sistemi resmiyette kabul edilmediği için DEM Parti, resmi başvurusunu bir aday üzerinden yapabildi. İşte o isim..

Amida Haber’de yer alan habere göre, DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir belediye eşbaşkan adayı için resmi aday Serra Bucak olacak. Doğan Hatun ise meclis üyeliğinden seçilerek, eş başkan olarak görev yapacak. HDP, 2014 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmış, Belediye Başkanı Gültan Kışanak olmuştu. Kayyım atandıktan sonra, Kışanak tutuklanmıştı.

Öte yandan DEM Parti'nin aday listelerini YSK'ya teslim ettiği öğrenildi.

dem-diyarrbakir.jpg

Serra Bucak kimdir?

Serra Bucak Diyarbakır doğumlu, aslen Siverekli. Almanya’da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2006 yılında Diyarbakır’a dönüş yaptı.2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi Koordinatörlüğü yaptı.

2014 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi oldu ve 2016 sonunda belediyeye kayyum yoluyla el konulana kadar Eş Başkan Danışmanlığı görevini yürüttü. 2022’den bu yana Yeşil Sol Parti İl Yönetiminde yer aldı. Kadın ve çocuk alanlarında çalışmalar yürütüyor. Evli olan Bucak iki çocuk annesi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.