DEMOKRATİK SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI TOGAN DEMİRCAN: "SAĞLIK PERSONELİNE SAĞLANAN AVANTAJLAR SÜREKLİ OLSUN"
Şırnak’ı ziyaret eden Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Covid19 döneminde sağlık personeline sağlanan ulaşım, konaklama gibi avantajların sürekli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Ek ödemelerden bütün sağlık çalışanlarının eşi
Dünyayı saran Covid19 sürecinde salgına karşı canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarına ülkemiz adına ne kadar önemli bir görev üstlendiklerini belirten Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına tanınan hakların sürekli hale getirilmesini talep etti.
Şırnak Merkez, Beytüşşebap, Cizre, Silopi ilçelerini ziyaret eden Demokratik Sağlık Sen Başkanı Togan Demircan sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde dinledi.
Beraberinde Demokratik Sağlık Sen İl Başkanı Hakan Usal ile ilçe ziyaretlerinde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Genel Başkan Demircan; “Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın Şırnak ilinde neler yaptıklarını, hangi şartlarda çalıştıklarına tanık olduk. Devletimizin şefkat elini, coğrafi koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda en zor koşullarda büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiklerine de tanık olduk. Malum; dünyada bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız bu işin en ön safında görev yapıyor. Hiçbir sağlık çalışanı arkadaşımız pandeminin başlangıcında ‘’ ben maaşımda bir takım iyileştirmeler yapılırsa, ek ödemem arttırılırsa bu hizmeti sunmaya, görevime devam edeceğim’’ dememiştir. Bu hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından bir müjde olarak açıklandı ama maalesef sağlık çalışanı arkadaşlarımızı bu süreçte ayrıştırdılar. Biz altını çizerek dile getiriyoruz; hekim hekimi, hekim hemşire, hekim dışındaki sağlık çalışanı arkadaşlarımız. Bir özellikle sağlıkta ‘yardımcı’ ibaresine de şiddetle karşı çıkıyoruz. Çünkü her bir arkadaşımız meslek mensubu, her biri kendi mesleğini icra ediyor. Bu pandemi sürecinde ek ödemenin tabandan ödenmesinde yine arkadaşlarımız ayrıştırıldı. Aynı hastaya, aynı klinikte, aynı tedaviyi uygulayan üç ayrı eğitim durumuna göre hemşire arkadaşlarımıza farklı ücretler ödendi. Haziran-Temmuz aylarında sanki pandemi bitmiş gibi ek ödemenin ödenmediğini gördük. Ağustos-Eylül-Ekim ayları için bu ödemeye devam edilecek. Sonrasının ne olacağı bir muamma. Sağlık çalışanlarımızın kreş problemi var. Bizim talebimiz 24 saat kesintisiz kreş hizmetinin verilmesini istiyoruz. Bunun önemi pandemi döneminde ortaya çıktı” dedi.
Sağlık çalışanlarının en büyük sıkıntısı ek ödeme olduğunu belirten Genel Başkan Demircan, Ek ödemenin bir an önce yetkililer tarafından adil, adaletli, her personeli kapsayacak bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN MİSAFİRHANE
Sağlık çalışanları için her ilde misafirhane kurulmasını talep eden Gebel Başkan Togan Demircan; “Sağlık çalışanlarının Bir çok ilimizde nasıl öğretmenevi, orduevi gibi sosyal tesislerin varlığı varsa sağlık çalışanlarının başlarını sokabileceği birkaç ilde bir kaç misafirhanenin dışında sosyal tesis olmadığını gördük. Bir çok işletme sağlık çalışanlarına otellerinin kapılarını açtı. Bir çok kamu kurumu misafirhanelerinin kapılarını sağlık çalışanlarına açtı” dedi.
COVİD MESLEK HASTALIĞI,SAĞLIKÇILAR ŞEHİT SAYILSIN
Covid hastalığının meslek hastalığı sayılmamasından dolayı hayatını kaybeden Sağlık Çalışanlarının şehit sayılmadığını belirtten Genel Başkan Demircan; “Bu sebeple vefat eden birkaç gün önceki güncel rakam 145’ti bu arkadaşlarımızın görev şehidi sayılmasını talep ediyoruz. öyle olması gerekiyor. Covid hastalığının meslek hastalığı olarak tanımlanarak, görevi başında vefat eden sağlık çalışanı arkadaşlarımızın görev şehidi sayılmasını ve yakınlarının şehit yakını statülerinden faydalanmalarını talep ediyoruz. Bir ayrı talebimiz de Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın vefat eden sağlık çalışanları konusunda hassasiyet göstermesini ve şehit yakınlarını ziyaret etmesini bekliyoruz. Aslında pandemi dönemiyle birlikte sağlığın ne kadar önemli olduğunu, büyük hassasiyet gerektirdiğini gördük. Bütün sendikaların talepleri arasında yerel yönetimlerin sağlık çalışanlarına kolaylık sağlaması var. Büyük şehirlerde öğretmen arkadaşlarımız, askerimiz polisimiz, nasıl ücretsiz ulaşım yapıyorsa, sağlık çalışanlarının da ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını talep ediyoruz. belediyelerimiz bu dönemde tesislerini açtılar, ücretsiz ulaşım hakkı tanıdılar. Biz bunun kalıcı olsun istiyoruz”
Şırnak’taki orman yangınları ile ilgili rapor hazırlayacaklarını ifade eden Genel Başkan Demircan; “Şırnak ziyaretimiz sırasında çevremize de baktık. Doğa harikası bir yer. Ama birçok alanın, ormanın yandığını gördüm ve üzüldüm. Gerek yerel yönetimlerin gerek valiliğin bu konuda sorumluluğu olan kişilerin daha hassas davranmasını bekliyorum. Dicle Nehri’nin kıyısında olan bir ilin daha yeşil olmasını bekliyorum. Bu konu ile ilgili bir rapor istedik bölge başkanımızdan. O raporu da en üst düzeydeki yöneticilere sunmak için bir çabamız olacak” dedi.
Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan; “Tüm Memur-Sen 2013 yılında kuruldu. Bugün itibari ile 8 bin 500’ün üzerinde üyesi olan içerisinde eğitim, diyanet, sağlık, tarım, yerel yönetimler çalışanlarımızın üye olduğu sendikalardan oluşuyor. Genel merkezimiz Ankara’da Demokratik Sağlık Sen’de 2011 yılında kuruldu. Bizim kuruluş ilkemiz siyaset için değil, sendika için varız ilkesi ile yola çıktık. Kuruluşumuzdan beri bu çizgimizden sapmadık. Bugün yurt genelinde 23 ilde teşkilatlıyız. Üye sayımız 2 bin” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.