Deprem bilimci Naci Görür, Şırnak'ın komşu ili için uyardı: Kaderi Maraş gibi olacak

Jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, fay hattı üzerinde bulunan Şırnak’ın komşu ili Hakkâri ve 17 ile dikkat çekti. Bu şehirlerde 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği ifade etti.

Marmara Denizi Gemlik Körfezi’nde geçtiğimiz gün 5 büyüklüğü üzeri deprem meydana gelmesi ile İstanbul, Bursa gibi bir çok büyükşehirde hissedildi.

Ülke gündemi tekrar depremler olurken deprem konusunda açıklamaları dikkat çeken jeolog, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yeni açıklamalarda bulundu. Naci Görür, Candaş Tolga'nın moderatörlüğündeki KAFA TV'de depremle ilgili uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş depreminden önce de birçok uyarıda bulunduğunu söyleyen Naci Görür, bu kez sırada deprem felaketini yaşayabilecek şehirleri açıkladı.

18 ŞEHRİN KADERİ MARAŞ GİBİ OLACAK

18 şehrin kaderinin “Maraş ve Hatay gibi olacağını” da vurgulayan Görür, "18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş'tı, Hatay'dı. Şimdi onlar yok. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak." ifadelerini kullandı.

Naci Görür, 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklediği 18 il ise şöyle: Kahramanmaraş, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Eskişehir, Denizli, Muğla, Kayseri, Tokat, Kocaeli, Osmaniye, Konya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.