DEPREMDEN KORKMAYALIM, HAZIRLIKLI OLALIM ETWİNNİNG PROJESİ

DEPREMDEN KORKMAYALIM, HAZIRLIKLI OLALIM ETWİNNİNG PROJESİ

Uludere Yemişli İlkokulu-Ortaokulu Müdürü olarak görev yapan Faik ARTEŞ 5/A sınıfı öğrencileriyle, uzaktan egitimin devam ettiği bu dönemde "Depremden Korkmayalım, Hazırlıklı Olalım" e-Twinning projelerini gerçekleştiriyorlar.

Bu proje Türkiye genelinde 7 ortak
( Faik Arteş Şırnak, Hülya Hamitoğlu Diyarbakır, Ayşegül Ergun Van, Kurtuluş Gezen Mersin, Özlem Tunçer Aydın, Mine Arzu Bodrumlu Burdur, Dilek Uzkurt Konya) ve Azerbaycan'dan 1 ortak ile yürütülen uluslararası bir projedir.
       Projemizin Amacı; Deprem afeti konusunda bilgilendirmeye, uygulamaya yönelik yeterlilik, bilinç ve farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya yöneliktir. Ülkemizde yakin zamanda Elazığ, Van ve Gölcük depremleri meydana geldi ve yeni depremlerin olması olasılığı yüksektir. Böyle bir deprem afeti ile karşılaştığımızda neler yapılması gerektiğini bilen bilinçli bireyler sayesinde depremin hayatımıza etkisi daha az olacaktır. Okulda yapılması planlanan etkinlikler Covid-19 nedeniyle velilerle iletişim halinde evde yapılmaya devam edilmektedir. Öğrencilerimiz uzaktan eğitimlerine devam ederken proje süresince; Deprem Çantası, Aile Deprem Planı, Aile Bilgi Kartı, Deprem Tatbikatı, Deprem ile ilgili bilgilendirici videoların izlenmesi, Yaşam Üçgeni Kodlama, Dünya Deprem Haritasının 3 Boyutlu İncelenmesi vb. gibi birçok eğlenceli ve bilgilendirici etkinlikler yapmaya devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.