Depremzede Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Depremzede Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Şırnak Lisesi’nde depremzedeler yararına öğrenciler tarafından yapılan yemeklerle kermes düzenlendi.

Öğretmenlerin ve okul öğrencilerinin hazırladığı yemekler, kermes alanında satışa sunuldu. Kermeste elde edilecek gelir Gaziantep Nurdağı’ndaki Feyzullah Yıldırır Anadolu Lisesi’ne gönderileceği belirtildi.

“Çünkü Biz biriz” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Şırnak Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Tetik, öğretmen ve öğrenciler olarak amaçlarının aslında o insanların acısını bir nebze de olsa hafifletmek olduğuna dikkat çekiyor.

Maddi durumu iyi olmayan kendi öğrencilerine destek çıkma amacıyla her yıl kermes düzenlediklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Tetik; “Umarım ülkemizde kötü durumlar bir daha yaşanmaz ve bu amaçla bir kermes daha düzenlemeyiz, başka amaçlarla kermeslerimiz olur. Bizim her sene yaptığımız kermeslerin amacı daha çok maddi durumu iyi olmayan kendi öğrencilerimize destek çıkmak. Ama sonra dedik ki bizim öğrencilerimizden gerçekten daha muhtaç kişiler var şu an orada ve oradaki öğretmen arkadaşımızla görüştüğümüzde de ihtiyacı olan öğrenciler vardı. Bu şekilde daha iyi olacağına karar verdik” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden dört gün sonra Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ayarladığı tırla Gaziantep Nurdağı’na gittiğini söyleyen Şırnak Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Tetik; Feyzullah Yıldırır Anadolu Lisesi’nde görev yapan bir öğretmenle tanıştıklarını ve hala irtibatta olduklarını belirterek lise öğrencileri için gerekli izinler alındıktan sonra yardım kermesi düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı.

Öğrenciler Arasında Duyguların Paylaşımı: Mektup Arkadaşlığı

Yardım gönderilecek okulda sadece 20 ile 30 arasında öğrencinin eğitime devam ettiğini belirten Müdür Yardımcısı Tetik; “Diğer öğrencilerin ya başka bölgede eğitime devam ediyorlar ya da ailesine destek olmak için çalışıyorlar. Bir şekilde bu öğrenciler dağılmışlar. Bu öğrenciler toplanınca, okuldaki öğrenci sayısı artınca biz yeniden başka etkinlikler de yapmayı düşünüyoruz. Mesela bazı sınıflarda öğrenciler arasında duygularını birbirleriyle paylaşmaları için mektup arkadaşlığı gibi bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu insani ve vicdani bir görev”

Bu etkinliği yaparken “yarın öbür gün bizim de başımıza gelebilir, biz de aynı durumda olabiliriz” anlayışıyla yapmadıklarına dikkat çeken Müdür Yarımcısı Tetik, bunun insani ve vicdani bir görev olduğunu hatırlattı. Kermesten sonra iki hafta içerisinde Gaziantep Nurdağı’ndaki Fevzi Yıldırır Anadolu Lisesi’ni ziyaret edeceklerini belirten Tetik, öğrencilerin böyle bir etkinlikte çok mutlu olduklarını, acının paylaşılarak azalacağına inandığını vurguladı.

Kermesten elde edilen gelirin Gaziantep’teki okula bağışlanacağını söyleyen öğrencilerden Mervenur Taşar; “Biz yemekleri yaptık. Hocalar da bize yardım etti. Bu etkinlik biz öğrenciler açısından depremzede öğrencilere yardım etmek keyif ve mutluluk verici bir şey” dedi.

Kermese katılan bir diğer öğrenci Helin Uğur ise; “ Bu programa katılmaktan, onlara yardım edebildiğimiz için hepimiz çok mutluyuz. En azından bir hayata dokunmaktan memnunuz. Elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen kermesteki amacın Gaziantep Nurdağı’ndaki öğrencelere yardım etmek olduğunu söyleyen öğrenci Özge Üstün de; “Onlara yardım etmekten okulumuz adına çok mutluyuz. Farkındalık oluşturduğumuz için mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Lisenin Bahçesinde yapılan kermese Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım, müdürlük yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.

depremzede-ogrenciler-yararina-kermes-duzenlendi2.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.