Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Şırnak’ta da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Pehlivan, “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, böyle anlamlı bir günde, Ramazan Teymur kardeşimizi bir kere daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Devletimiz adına düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevcihte bulunmak üzere bir araya geldik.

Evladınız vatanımız, bayrağımız için mücadele etti. Silah arkadaşlarıyla birlikte, omuz omuza çarpışarak canını vatan için Allah’a teslim etti. Biliyoruz ki anne babası olarak yüreğinize adeta ateş düştü, ama bizler inançlıyız. Yüce Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’de; ‘Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.’ buyuruyor. Onlar rütbelerin en yücesine kavuştular. Dünyevi anlamda birtakım mevkilere sahip olunabilir ama manevi rütbe olan ‘şehitlik’ ve ‘gazilik’ mertebesinin bizim inancımızda, devlet ve millet geleneğimizde müstesna bir yeri var. Dünden bugüne vatanımız ve bayrağımız için şehit olan sayısız vatan evladımızı saygıyla, rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Ramazan kardeşimiz de onlardan biri. Allah ona rahmet eylesin, sizlere sabırlar ihsan etsin, sağlık, sıhhat versin inşallah. Bu vesileyle Ramazan kardeşimize dualarımızı gönderiyoruz. Bu Devlet Övünç Madalyası ve Beratını Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere takdim etmekten şeref duyuyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Ardından Vali Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şırnak’ta şehit ailesine gönderilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı”nı Cumhurbaşkanı adına şehid babası İbrahim Teymur ve annesi Hacer Teymur’a tevcih etti. Ayrıca günün anısına Türk Bayrağı takdiminde bulundu.

Valilik toplantı salonunda Vali Ali Hamza Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Garnizon Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkan Vekili Ömer Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, Şehit, Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, Şehit Uzman Onbaşı Ramazan Teymur’un annesi Hacer Teymur, babası İbrahim Teymur ve kardeşleri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.