Dicle Üniversitesi Öğrencilerinden Bir İlk: 750 Kişi Katılım Sağlayacak

Dicle Üniversitesi Öğrencilerinden Bir İlk: 750 Kişi Katılım Sağlayacak

Dicle Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük tarafından desteklenen 750 kişilik iftar yemeğiyle bu yıl bir ilke imza atacak.

28 Mart Perşembe günü Üniversite kampüsünde açık alanda, çimlerin üzerinde gerçekleştirecekleri bu etkinlikte, öğrenciler ve hocalar arasındaki samimi ilişkileri geliştirmeyi hedefleniyor. Ayrıca bu yılın bir başka önemi de saldırı altında olan Filistin halkına olan duyarlılıkları olacak.

Dicle Üniversitesi öğrencileri bu etkinliğin amacını şu ifadeler ile açıklıyor;

"Dicle Üniversitesi öğrenci iftarı, bu yıl ilk kez düzenlenecek ve kalıcı bir geleneğe dönüştürülmeyi hedefliyor. 28 Mart Perşembe günü kampüsümüzde açık alanda, çimlerin üzerinde gerçekleştireceğimiz bu özel etkinlikte, öğrenciler ve hocalarımız arasındaki samimi ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yesil alanımızda, süslü ağaçlar altında oluşturulacak yeryüzü sofrasında, hep birlikte iftar yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Rektörlüğümüzün tam desteğiyle hazırlanan 750 kişilik iftar menüsüyle bir araya gelecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un öğrencilerimize her zaman destek olması ve onların yanında olması büyük bir memnuniyet ve takdirle karşılanmaktadır. Kendisine teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.

Bu yılın özel bir önemi de Filistin davasına olan duyarlılığımızdır. Batı'nın sessizliği karşısında, bir Amerikalı subayın bile bedenini ateşe vererek soykırıma karşı gösterdiği tepki, bizi derinden etkilemektedir. Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak, insanlık zinciri oluşturarak ve ardından gerçekleştireceğimiz iftarla, bu vahşete karşı güçlü bir ses çıkarmak istiyoruz.

Umuyoruz ki bu küçük adım, diğer üniversitelere de ilham kaynağı olur ve birlikte umudun ve vicdanın sesi olabiliriz. Birlikte hareket ederek, daha adil ve insancıl bir dünya için mücadele edebiliriz." denildi.

dicle-universitesi.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.