Dicle üniversitesinin pedagojik formasyon ücreti belli oldu! İşte Detaylar

Dicle üniversitesinin pedagojik formasyon ücreti belli oldu! İşte Detaylar
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi 2024-2025 yılı pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı başvuruları 12 Ağustos (bugün) itibari ile başladı..

Pedagojik formasyon başvuruları bugün (12 Ağustos) itibariyle başladı ve 14 Ağustos'ta sona erecek. Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin pedagojik formasyon programına, ilgili lisans bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecek. Birden fazla lisans mezuniyeti bulunan adaylar sadece bir lisans programı alanından müracaat edebilecekler.

Başvuru Şartları ve Not Ortalaması

YÖKSİS veritabanında bulunan akademik genel not ortalaması, YÖK Not Dönüşüm Tablosu verilerine göre 100’lük nota dönüştürülerek sıralanacak. Eşitlik durumunda yaşı küçük olana öncelik verilecek. Bu sistem, başvuru sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Pedagojik Formasyon Ücreti

Formasyon eğitiminin ücreti toplamda 14.600 TL olarak belirlenmiş durumda. Birinci taksit 7.300 TL kesin kayıt esnasında ödenecek, ikinci taksit ise bahar dönemi kayıt yenileme tarihlerinde öğrenci numarası ile Ziraat Bankası’nın ATM, vezne ve internet bankacılığından yatırılacak. Kesin kayıt hakkı kazanıp kayıtları yapılan adayların, yatırmış oldukları kayıt ücreti hiçbir şekilde iade edilmeyecek.

Kontenjanlar ve Sertifika Programı

Kontenjanlar, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmenlik uygulamasına yönelik eğitim almış ilgili branş öğretmenlerinin alanına göre belirlenecek. Ayrıca, sertifika programına başvurulan branşta, başvuru sayısı altının altında kaldığı durumlarda o branştan programa öğrenci alımı yapılmayacak. Bu durum, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almasını ve eğitim süreçlerinin daha verimli geçmesini sağlayacak.

Devam Zorunluluğu ve Ders Programı

Pedagojik formasyon eğitimine katılan öğrencilerin derslere yüzde 70 devam zorunluluğu bulunuyor. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı dersleri, Cuma günleri saat 13:00-22:00 arasında yüz yüze yapılacak. Teorik derslere yüzde 70 devam zorunluluğu bulunurken, öğretmenlik uygulaması (staj) dersi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda I. Dönemde gerçekleşecek. Bu zorunluluklar, öğrencilerin eğitim süreçlerinde maksimum verim elde etmelerini hedefliyor.

Pedagojik formasyon başvuruları ve eğitim süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için üniversitenin resmi web sitesini ziyaret edebilir veya ilgili birimlerle iletişime geçebilirsiniz. Bu program, öğretmen adaylarına mesleki gelişimlerinde önemli bir katkı sağlayacaktır.

Kaynak:Dicle Üniversitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.