DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisinde Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisinde Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Destek Ofisini ziyaret ederek değerlendirme toplantısına katıldı.

Vali Pehlivan, DİKA Şırnak İl Koordinatörü Berk Oğuz’dan 2021 yılında DİKA’nın destekleriyle Şırnak’ta tamamlanan, devam eden ve 2022 yılı için planlanan projelere ilişkin bilgiler aldı, değerlendirmelerde bulundu. Ziyarete Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat da iştirak etti.

DİKA tarafından Şırnak’ta 2021 yılında 18 proje yürütüldüğünü söyleyen DİKA Şırnak İl Koordinatörü Berk Oğuz, bu projelerin toplam maliyetinin 50.139.522 TL olup ajansın toplam katkısının ise 42.149.181 TL olduğunu belirtti.

DİKA tarafından yürütülen projelerden 6’sının tamamlandığı, tamamlanan projelerin ise “Hep Meslek Tam Destek Projesi”, ”Şırnak Üniversitesi Tarihi Abdurrahman (Mehmet) Ağa Kasrına Uygun Olarak Yapımı Projesi”, ”Tasarım ve Beceri Atölyeleri Projesi”, “Şırnak/Silopi Seracılık İhtisas OSB Fonksiyonel Tasarımı ve Fizibilite Projesi”, “Uludere Gezen Tavukçuluk Projesi”, “Şırnak'ta Sürdürülebilir Turizm Çeşitlendirmesi” olduğu açıklandı.

Devam eden projelerin ise; “Cizre İŞGEM Güdümlü Projesi”, “Silopi Tekstilkent Güdümlü Projesi”, “Tasarlayan ve Üreten Kadınlar”, “Geleneksel Kültürümüz Kadın Eliyle Şal-u Şepik”, “Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliği”, “Şırnak (Merkez) Tekstil Atölyesi”, “Cizre Tekstil Fabrikası”, “İdil Tekstil Atölyesi” olduğu belirtilen toplantıda “Modern Tarım Odaklı Sürdürülebilir İstihdam”, “Zümrüt Kaplıcaları”, “Şırnak Bal Kümesi Geliştirme Merkezi Güdümlü Projesi’nin de sözleşme aşamasında olduğu aktarıldı.

TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi; Avrupa Birliği (AB) Mali Yardım Aracı (IPA) bileşenlerinden “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı” kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen, DİKA tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi” 2020 yılı temmuz ayında basına tanıtılmış ve proje faaliyetlerine başlanıldı. Şırnak Üniversitesinin proje ortağı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje iştirakçisi olarak yer aldığı proje, TRC3 Bölgesi'ndeki gençlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi ve işgücü piyasalarına entegrasyonlarının arttırılmasını amaçlıyor. Projenin hedef gruplarını; TRC3 Bölgesi 15-29 yaş arası genç işsizler, TRC3 Bölgesi’nde bulunan üniversite öğrencileri ve işverenler oluşturmakta. Temmuz 2020 tarihinde başlayan Proje, Haziran 2023 tarihinde tamamlanacak.

 TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2021 yılında Şırnak’ta şimdiye kadar genç işsizlere yönelik 11 mesleki eğitim programı, işveren ve işveren temsilcilerine yönelik 3 eğitim programı, yerel aktörler ve sosyal paydaşlara yönelik 2 eğitim programı, üniversite personeline yönelik iki eğitim programı, Girişimcilik ve Finans Destek Masası çalışmaları düzenlenip bu proje kapsamında toplam 767 kişiye hizmet sağlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.