Dikkat! EGM uyardı! 1 Eylül'den Önce Yaptırmayanlara Ceza Geliyor

Dikkat! EGM uyardı! 1 Eylül'den Önce Yaptırmayanlara Ceza Geliyor

Dikkat! EGM uyardı! 1 Eylül'den Önce Yaptırmayanlara Ceza Geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), tarafından yapılan açıklamada milyonlarca kişi uyarıldı. Yapılan uyarıda 1 Eylül 2023'e dikkat çekilirken, para cezalarının da arttığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklamada, av tüfeği sahiplerine dikkat çekildi. Ruhsat yenileme işlemine dikkat çeken EGM, 1 Eylül 2023 tarihinin son gün olduğunu belirtti.

HEM PARA CEZASI KESİLECEK HEM DE TÜFEĞE EL KONULACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, av tüfeği sahiplerinin 1 Eylül 2023 tarihine kadar ruhsatlarını yenilemeleri gerektiği belirtildi.

haber-8-ic.jpg

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 01.09.2023 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir. Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri 01.09.2023 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve 2521 sayılı kanunun 13. maddesi gereğince; Tüfek muhafaza altına alınarak her bir tüfek için 2 bin 864 TL para cezası uygulanacak. Tüfeğin 1 ay içerisinde ruhsatlandırılması veya menşeine yarar belgenin ibraz edilmemesi halinde mülkiyeti kamuya geçecektir."

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.