Dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 İl İçin Uyarıda Bulundu!

Dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 İl İçin Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji genel müdürlüğü yaptığı açıklamada 14 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak, vatandaşların ani su ve sel baskınlarına dikkat etmelerini belirtti.

Meteoroloji'nin yayımladığı 18 Ekim raporuna göre; İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana, Osmaniye, Tunceli, Muş, Bingöl ve Hatay'da kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 18 Ekim hava durumu raporuna göre; İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu alarm verildi. Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle sıralandı:

İstanbul ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya çevreleri, Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Tunceli, Muş, Bingöl çevreleri, Hatay’ın batısı ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Yağışların, Marmara’nın Doğusu, Akdeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Dersim, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yetkililer sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altıda seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güneyinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.