Dikkat Şırnak!  Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geldi!

Dikkat Şırnak! Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geldi!

Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar hissedilir derecede artacak. Eyyam-ı Bahur olarak bilinen hava olayında, yüksek oranda nem de etkili olacak. Şırnak ve ilçelerinde de sıcaklıklar artacak.

Her yıl ağustos ayının ilk günlerine denk gelen eyyam-ı bahur sıcakları başlıyor. Şırnak ve pek çok kentte sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak. Uzmanlar, vatandaşlardan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş çarpmasına karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojinin verilerine göre Şırnak'ta hava sıcaklıkları 5 gün boyunca 40 derece üstü seyredecek.

Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanacak. ‘Eyyam-ı bahur’ sıcakları başlıyor. Yerini “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye’nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

SICAK HAVA HAFTA SONUNA KADAR TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, “Önümüzdeki günlerde yurt genelinde sıcak hava etkili olacak. Önümüzdeki günlerde yurdun İç ve Doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Sıcak hava hafta sonuna kadar tüm yurtta etkisini sürdürecek” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, yurt genelindeki hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, bir haftalık periyotta yurdun büyük bir bölümünde yağış beklentileri olmadığını belirterek, “Yalnız çarşamba günü Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak yağış geçişi görülecek. Perşembe, cuma ve hafta sonu itibarıyla ise yurtta yağış beklemiyoruz. Tüm yurtta perşembe gününden itibaren hafta sonuna kadar az bulutlu, açık bir havanın etkili olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Gelecek günlerde yurt genelinde sıcak havanın etkili olacağını aktaran Koç, “Hava sıcaklıklarında çarşamba gününden itibaren tüm yurtta artışlar bekliyoruz. Bu artışlarla birlikte sıcaklıkların önümüzdeki günlerde yurdun İç ve Doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Sıcak hava hafta sonuna kadar tüm yurtta etkisini sürdürecek” ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN SICAK UYARISI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu haftaki sıcaklık verilerini paylaştı.

Özhaseki, “Bu hafta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.