Dikkat Telefonunuza Gelen Bu Mesajı Asla Tıklamayın! Dolandırıcıların Yeni Taktiği Pes Dedirtti!

Dikkat Telefonunuza Gelen Bu Mesajı Asla Tıklamayın! Dolandırıcıların Yeni Taktiği Pes Dedirtti!

Son zamanlarda dijital ortamdaki dolandırıcılık bir hayli arttı. Dolandırıcıların bu seferki tuzağı pes dedirtti. Sakın size gelen bu mesajlara tıklamayın yoksa tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.

Son zamanlarda Herkes telefonlarına gelen gizemli mesajları çözmeye çalışıyor. Sakın bu mesajları açmayın yoksa tek tıkla tüm bilgileriniz aktarılabilir. Trendyol Express firmasının kargo takip numarası üzerinden gönderilen o mesaj herkesi Tedirgin ediyor. Peki, Adabeyan mesajı nedir? İşte sorunun yanıtı…

Kargo siparişi olmayan kişiler bu mesaj nereden geldi? sorusunun yanıtını arıyor. Trendyol Express adını kullanarak birçok kişinin telefonuna gönderilen kargo takip numarası herkese tedirgin etti. Mesajın gerçek mi yoksa dolandırıcılık mı? olduğu merak edilirken şikayetlerinde ardı arkası kesilmiyor. Peki, Adabeyan mesajı nedir? İşte sorunun yanıtı…

mesaj.png Tuzak Mesaj

HER TELEFONA GÖNDERDİLER

Adabeyan ismi ile gönderilen şüpheli mesaj herkese tedirgin etti. Sosyal medya ve şikayet platformları üzerinden konu hakkında araştırmalar devam ediyor. Akşam saatlerinde başlayan mesaj trafiği herkesi harekete geçirdi. Kargosu olmayan kişiler döne döne kimin kargo gönderdiğini ararken çok geçmeden olayın detayları da gün yüzüne çıktı.

Kargo gönderimi adı altında gönderdikleri mesaj takip numarası olarak görülürken linke tıklayanlar da Trendyol Express sayfasına yönlendiriliyor. Kullanıcıların linke tıklamaması gerektiği belirtilirken linke tıklayan kişiler de telefonuna mutlaka virüs ve güvenlik taraması yapmalıdır.

TRENDYOL EKSPRESS İSMİNİ KULLANIYOR

Gönderilen mesajdaki takip numarasının Trendyol Express sayfasını işaret ediyor. Yapılan uyarılar kapsamında mesajın Trendyol ile hiçbir ilgisi olmadığı belirtilirken kişilerin kişisel verilerini ele geçirmek amacıyla yapılan bir dolandırıcılık olduğu aktarılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.