Dilsiz ve Halavrut, Şırnak Baro Başkanlığı İçin Adaylığını Koydu

Dilsiz ve Halavrut, Şırnak Baro Başkanlığı İçin Adaylığını Koydu

Şırnak Baro Başkanı Avukat Rojhat Dilsiz ve Baro Avukatlarından Mehmet Şivan Halavrut, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada 10. Olağan Genel Kurulunda Şırnak Barosu Başkanlığına aday olduklarını açıkladı.

10 Nisan 2021 tarihinde yapılan Şırnak Barosunun 9. Olağan Genel Kurulu’nda meslektaşlarının takdiriyle Baro Başkanlığı’na seçildiğini ifade eden Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, “Yürütmüş olduğumuz faaliyetlerimizi aralıksız devam ettirmek için Şırnak Barosunun ekim ayında yapacağı seçimde tekrar başkan adayı olduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

“Az zamanda büyük mesafeler kat ederek başarılı çalışmalara imza attık”

Dilsiz, yaptığı açıklamada “Seçilmiş olduğumuz günden beri yönetim kurulu üyelerimiz ve komisyonlarımızda görev alan meslektaşlarımızla beraber gerek mesleki sorunlara çözüm bulma, gerek meslek içi eğitim ve gerekse sosyal ve kültürel anlamda yürütmüş olduğumuz faaliyetlerimizle Şırnak Barosuna kurumsal bir yapı kazandırmak için çalışmalar yürüttük. Az zamanda büyük mesafeler kat ettiğimiz ve başarılı çalışmalara imza attığımız hususu hem meslektaşlarımız hem de kamuoyunun takdirindedir. Bununla beraber toplumsal sorunlara ilişkin göstermiş olduğumuz refleks ile beraber hak ihlallerine karşı etkin bir tutum alarak, ihlallerin takipçisi ve açılan davalara baromuz adına müdahil olduk. Bu vesile ile görev süremiz boyunca yürütmüş olduğumuz faaliyetlerimizi aralıksız devam ettirmek için Şırnak Barosunun ekim ayında yapılacak 10. Dönem Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimlerde yeniden baro başkanlığına aday olduğumu buradan bir kez daha açıklamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsız ve tarafsızlığını savunan bir baro için adayım”

Şırnak Barosunun Genç Avukatlarından Av. Mehmet Şivan Halavrut’ta Ekim ayında yapılacak olan 10. Olağan Genel Kurulunda Şırnak Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Halavrut, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsız ve tarafsızlığını savunan bir baro için, şeffaflık ve dürüstlük kuralları çerçevesinde, hep beraber mesleğimizi daha ileriye taşıyabilecek, mesleki sorunların önüne geçebilmek için baromuzun 10. Olağan Genel Kurulunda Şırnak Barosu Başkanlığına aday olduğumu saygılarımla sunarım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.