Diyanet Vakfı Yurtları Yeni Eğitim-Öğretim Yılı İçin Öğrencilere Kapılarını Açtı

Diyanet Vakfı Yurtları Yeni Eğitim-Öğretim Yılı İçin Öğrencilere Kapılarını Açtı

Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı 29 ildeki toplam 52 yükseköğretim yurdu, 2022-2023 eğitim- öğretim yılı için öğrenci başvurularını almaya başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesine bağlı yükseköğretim yurtları, üniversitede eğitim gören kız ve erkek öğrenciler için yüksek standartlarda yıllardır barınma imkânı sunuyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, 2022-2023 eğitim- öğretim yılı için tüm hazırlıklarını tamamlayarak, öğrenci başvurularını almaya başladıklarını duyurdu.

Bu yıl ülke genelinde 29 ilde 36’sı kız 16’sı erkek olmak üzere toplamda 52 üniversite öğrenci yurdunda 10 bin 475 öğrenci barınma hizmeti vereceklerini kaydeden Açık, “Yurtlarımızda öğrencilere güvenilir ve kaliteli bir ortam, 7/24 internet hizmeti, sağlıklı ve lezzetli yemek menüleri, kolay ödeme seçenekleri ile huzurlu bir ortam sunulmaktadır” dedi.

Açık, yurtlarda sağlanan fiziksel şartların yanında gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çalışma yapıldığını da belirterek şöyle devam etti: “Öğrenci kardeşlerimizin ilmi, fikri, sosyal, bedensel ve sanatsal gelişimlerini desteklemek amacıyla; yurtlarda kurs ve atölye çalışmaları, manevi programlar, sportif faaliyetler, geziler ve kamplar da düzenlenmektedir.”

Vakfa bağlı yurtların 2007 yılından itibaren öğrencilere barınma imkanı sunduğunu ifade eden Açık, “Yurtlarımız 2007’den beri ülkemizde yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencilerimize hizmet vermektedir. Geleceğin mimarı gençlerimizin yanındayız. Van’dan İstanbul’a, Siirt’ten Muğla’ya güven ve huzurun adı olan TDV yurtları temiz, nezih bir ortamda ekonomik fiyatlarla öğrencilere hizmet vermeyi sürdürüyor. Fiziksel şartlarla öğrenciyi güvende hissettiren yurtlar, sosyo-kültürel faaliyetlerle de eğitim sürecine destek sunuyor. Bilimsel ve sosyal projeler, seminer ve konferanslar, sanatsal faaliyetlerle eğitimi üniversitenin dışına çıkaran, gençlerin fikirlerini önemseyen, onlara hayata geçirebilecekleri zemini sunan yurtlar ailelerin de ilk adresi olmaya devam ediyor” sözlerini aktardı.

Yurt kayıtları başladı

Kayıtların başladığını bildiren Açık, şunları söyledi: “Hızla büyüyen TDV yurtları, öğrencilerin yuvası olarak Türkiye’nin dört bir yanına hizmet vermeye devam ediyor. Kız ve erkek öğrenci yurtlarımız kurucu değerlerimiz olan güven ve emniyetin gölgesinde, insan merkezli yönetim anlayışıyla öğrencilerini heyecanla beklemektedir. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için kayıtlarımız başlamıştır. Diyanet personelleri, Vakıf personelleri, İşletme ve iştiraklerinde çalışanların çocuklarına TDV yurtlarına kayıt yaptırmaları halinde personel indirimi uygulanmaktadır. Ayrıca kardeş indirimi ve peşin ödeme indirimlerimiz de mevcuttur. Öğrenciler ve veliler, başvuru ve detaylı bilgi için www.tdvyurt.com.tr adresini ziyaret edebilirler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.