Diyarbakır Belediyesi’nden Kadınlara Özel Sabah Spor Hizmeti

Diyarbakır Belediyesi’nden Kadınlara Özel Sabah Spor Hizmeti

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, yurttaşların güne daha dinç ve sağlıklı başlamaları amacıyla Kent Meydanı, Tema Park, 75 Park, Anıt Park, Koşuyolu Parkı ve Park Orman olmak üzere altı farklı mekanda sabah sporu yapıyorlar.

Her bir noktada, biri kadın, biri erkek olmak üzere iki eğitmen rehberliğinde gerçekleştirilen programlar, yıl boyunca devam edecek. Hafta içi her gün sabah 6.00’dan 11.30’a kadar süren bu etkinliklere özellikle orta yaş grubu vatandaşlar katılmaktadır.

Dezavantajlı Mahallelere Sabah Spor Hizmeti Geliyor

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkan Vekili Çetin Hasgümüş, önümüzdeki dönemlerde kentin dezavantajlı mahallelerinde de sabah sporlarının başlayacağını belirtti. Hasgümüş, “2014 yılında başlayan bu faaliyetler, geçmişte bazı bürokratik engellere rağmen 1 Temmuz itibarıyla yeniden başladı” dedi.

Eş Başkanların Desteği ile Spor Faaliyetleri Arttı

Hasgümüş, spor yapmanın insan sağlığına olan faydalarından ve günlük yaşantıya olumlu etkilerinden bahsederek, “Büyükşehir Belediyemizce düzenlenen sportif faaliyetler, Eş Başkanlarımız Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yoğun destekleri ile bu dönem daha da güçlendi ve çeşitli etkinliklerle zenginleşti” ifadelerini kullandı.

Sabah Sporunun Ruhsal ve Fiziksel Faydaları

Uzun süredir sabah sporu için Anıt Park’ı tercih eden Roza Bağca, “Hocalarımızla burada egzersiz yapıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte güzel vakit geçiriyoruz ve bu sayede ruhen ve bedenen rahatlıyoruz” dedi.

belediyeden-sabah-sporu-2.jpeg

belediyeden-sabah-sporu-3.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.