Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta Mescid-i Aksa yönelik saldırılar kınandı

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta Mescid-i Aksa yönelik saldırılar kınandı

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi.

Mardin'de İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi. Kentteki 61 dernek, vakıf, oda ve sendikadan oluşan Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun temsilcileri ve vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki Şakir Nuhoğlu Camisi önünde bir araya geldi.

Diyarbakır'da İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi. Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Şırnak'ta, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 1948 yılından beri terörist İsrail’in işgali altındadır. Bu işgal ve zulümler ile, 1948 yılından beri; Müslümanların izzeti işgal altındadır! Müslümanların namusu işgal altındadır! Müslümanların özgürlüğü işgal altındadır! Mescid-i Aksa, İsra Suresinde buyrulduğu üzere “çevresi mübarek kılınan” kutlu bir mekandır. Mescid-i Aksa ümmetin göz bebeğidir. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa; uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail’in saldırılarıyla, entrikalarıyla işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir.

asss.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.