Diyarbakır , Şırnak'tan Sonra İkinci Gabar Oluyor: TPAO Yeni Hedefini Açıkladı!

Diyarbakır , Şırnak'tan Sonra İkinci Gabar Oluyor: TPAO Yeni Hedefini Açıkladı!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Şırnak ve çevre illerden sonra Diyarbakır'da da petrol arama çalışmalarına hız verdi. Şuana kadar Diyarbakır'da 457 petrol kuyusu açıldı.

Türkiye, denizlerdeki arama ve sondaj çalışmalarının yanı sıra karada da önemli petrol keşiflerine imza atıyor. Diyarbakır, Adana, Şırnak ve Batman başta olmak üzere birçok bölgede yeni petrol kuyuları açılıyor. Bu makalede, Türkiye'nin petrol arama ve sondaj faaliyetlerine dair detaylı bilgiler bulacaksınız.

2024’te 140 Yeni Petrol Kuyusu

2024 yılı itibarıyla Türkiye, 140 arama amaçlı petrol kuyusunu devreye almayı planlıyor. Özellikle Şırnak Gabar bölgesinde günlük petrol üretimi 45 bin varili aşmış durumda. Mevcut kuyu sayısı 41’den 95’e çıkarılacak ve günlük üretim hedefi 100 bin varil olacak.

gabar.jpg
Gabar

Diyarbakır'da 457 Kuyu

Hâlihazırda Hakkâri ve Van gibi illerde de petrol çalışmaları sürüyor. Araştırmalar, Gabar’dakine benzer yapıda sahaların olabileceğini gösteriyor. Diyarbakır’da tespit edilen kuyuların üretim potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla çalışmalar hız kazandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır’da 457 kuyu açmış durumda. Ayrıca, Silvan’a bağlı Kasımlı köyünde de yeni bir kuyunun açılması planlanıyor. Mart sonu itibarıyla kentte 100 milyon varil ham petrol rezervi bulunduğu değerlendiriliyor. Hizmete alınan 252 kuyudan ise bir ayda 469 bin 177 varil ham petrol üretildi.

diyarbakir.jpg
Diyarbakır

14 İlde Ruhsatlı 18 Saha

TPAO’ya 14 ilde petrol arama ruhsatı verildi. Bu iller arasında Antalya, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kilis, Şanlıurfa ve Zonguldak yer alıyor. Bu illerde toplam 18 sahada petrol aranacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.