Diyarbakır'da Ev Sahipleri ’Memur’ Şartı Koşuyor, Kiralar 25 Bin

Diyarbakır'da Ev Sahipleri ’Memur’ Şartı Koşuyor, Kiralar 25 Bin

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok bina hasar alınca Diyarbakır’da kiralar memur maaşını geçerek 25 bin liraya ulaştı. Ev sahipleri evlerini kiraya verecekleri kişilerde memur şartı koşuyor.

Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da binlerce konut ağır hasarlı olduğu için oturulamaz duruma geldi. Depremde evsiz kalan binlerce kişi, yakınlarının yanına ya da konteyner kente yerleşti. Okulların açılması ile köylerden geri dönüşler başladı. Ancak Diyarbakır’da kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

MEMUR ŞARTI VE 25 BİN LİRA KİRA

Kiralık olarak ilana sunulan evlerin kiraları ise 15 bin liradan başlar duruma geldi. 15 bin-25 bin bandındaki evlerden kiralamak isteyenleri bekleyen ilk şart ise memur olabilmek.

Konu ile ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Müteahhitler Derneği Başkanı Aziz Elaldı, ekim ayına kadar 7 bin konutun bitmesini beklediklerini belirterek, "Diyarbakır’da şuan 30 bin konut açığı var. 7 bin konutun bitmesi ile bu 23 bine düşecek ve artarak devam edecek” dedi. Elaldı, konut açığından dolayı kiraların sürekli yükseldiğini ifade etti.

MALİYETLER YÜKSEK İNŞAAT YAPILAMIYOR

Diyarbakır’da inşaat sektörünün durduğunu belirten Elaldı, “Böyle devam ederse, iflaslar yaşanır. Konut sektöründe kredilerin verilmemesinden dolayı, sektör durma noktasına geldi. Diyarbakır’da yeni başlayan bir inşaat yok, başlamasının da imkanı yok. Çünkü maliyetler yüksek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.