Diyarbakır'da Tarihi Köprü Patlatılan Dinamitlerle Zarar Gördü

Diyarbakır'da Tarihi Köprü Patlatılan Dinamitlerle Zarar Gördü

Diyarbakır'da, viyadük yapımı için sürdürülen çalışmalarda dinamit patlatılması sonucu 2'nci Abdulhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprü zarar gördü.

Diyarbakır'da, viyadük yapımı için sürdürülen çalışmalarda dinamit patlatılması sonucu 2'nci Abdulhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprü zarar gördü. Olaya tepki gösteren Taşköprü Mahallesi Muhtarı Kazım Aydın 'Geçtiğimiz aylarda da köyümde birkaç ev bu şekilde dinamit patlatılması sonucu zarar gördü' ifadesi dikkat çekti.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı kırsal Taşköprü Mahallesi yakınında Silvan, Hazro ve Lice ilçelerini Kulp ilçesinden Muş’a bağlayacak olan 700 metrelik viyadük yapımı için çalışan firma dinamit patlattı.

Dinamitin patlatılması sonucu 2'nci Abdulhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprü zarar gördü.

diyarbakir.png Diyarbakır Tarihi Köprü

'BİRKAÇ EV DİNAMİT PATLATILMASI SONUCU ZARAR GÖRDÜ'

"Köprünün bir kısmı bugün viyadük çalışması için dinamit patlatılması sonucu hasar gördü." diyen Taşköprü Mahallesi Muhtarı Kazım Aydın konuyla ilgili "Köprümüz hasar gördüğü için ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, 2-3 gün içinde çalışmalara başlayarak köprünün onarılacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda da köyümde birkaç ev bu şekilde dinamit patlatılması sonucu zarar gördüğü için vatandaşlarımız mağdur edildiklerini belirterek dilekçe verip şikayetçi oldular" açıklaması yaptı.

diyarbakir-1.png Patlama Anı

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.