Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 1 Milyon 781 Bin Kök Kenevir ve Skunk Bitkisi Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 1 Milyon 781 Bin Kök Kenevir ve Skunk Bitkisi Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yapılan operasyonlarda tam 1 milyon 781 bin 200 kök kenevir ve skunk bitkisi ele geçirildi ve 1 kişi gözaltına alındı.

. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, 19 Temmuz’da bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasındaki bağlantıyı somut delillerle ortaya koymak amacıyla operasyon düzenledi.

Lice ilçesi Çavundur Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Kartal Narko-Terör Operasyonu” adı verilen bu operasyon başarıyla tamamlandı. Operasyon sırasında 1 milyon 103 bin 200 kök kenevir bitkisi ve 678 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi. Ayrıca, 475 kilo kubar esrar ve 36 kilo toz esrar maddesi de yakalandı. Ele geçirilen toplam 1 milyon 781 bin 200 kök kenevir ve skunk bitkisi, numune alındıktan sonra imha edildi.

Valilik açıklamasında, yakalanan 1 şüphelinin adli işlemlerinin tamamlanması için Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği belirtildi. Bu operasyon, yasa dışı uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.