Doğalgaz Kullananlara Müjde! Destek Başvuruları Başladı: İşte Başvuru için Adım Adım Yapılması Gerekenler

Doğalgaz Kullananlara Müjde! Destek Başvuruları Başladı: İşte Başvuru için Adım Adım Yapılması Gerekenler

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşların ısınma sorunu da ortaya çıkıyor. Bakanlık kış aylarında vatandaşlara destek olmak için e devlet üzerinden yardım başvurularını almaya başladı. İşte doğal gaz destek başvurusu için yapılması gerekenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "doğalgaz desteği" konusunda önemli bir düzenleme yaparak vatandaşlara sunulan destek miktarını artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, doğal gaz desteğinin yeni düzenlemeye göre aylık 112 ila 312 liradan 188 lira ila 438 liraya yükseltildiği duyuruldu. İşte, bu güncelleme ile ilgili detaylar...

Doğal Gaz Desteğinde Yeni Dönem

Bakanlık, doğal gaz desteklerinde daha önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira tahsisat yapıldığını belirtti. Yapılan açıklamada, "Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz." denildi.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar, kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecekler.

Hemen Başvur, Avantajlı Doğal Gaz Desteğini Kaçırma!

Doğal gaz desteği başvurusu için buraya tıklayarak başvuru ekranına ulaşabilir ve kolayca başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.