Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tenis Takım Şampiyonası Sona Erdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tenis Takım Şampiyonası Sona Erdi

Şırnak’ta 20 ilden 100 takım ve 400 sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tenis Takım Şampiyonası’ sona erdi.

Yapılan final maçlarında kızlarda Erzurum Tenis İhtisas Kulübü birinci, Dicle tenis spor kulübü ikinci olurken erkeklerde 76 Iğdır Belediye Spor Kulüpleri birinci, Van Atik Spor kulübü ikinci oldu.

Şırnak’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, Belediye, Şırnak Üniversitesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliği ile düzenlenen ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tenis Takım Şampiyonası’ düzenlendi. Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 2’si kapalı 4’ü açık tenis kortlarında 22 Ağustos'ta başlayan 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tenis Takım Şampiyonası' final maçlarıyla son buldu.  20 ilden 63 erkek 37 kadın takımı olmak üzere toplam 100 takım ve 400 sporcu katıldı.

Yarışmaların centilmenlikle devam etmesini ve tenis sporun daha çok yaygınlaşmasını istediklerini söyleyen Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar; “5 gündür gece gündüz demeden sportif faaliyetlerde tenisi oynadınız. Burada tenis oynanıyor.  Iğdır’da erkekler, Erzurum’da kızlarda şampiyon oldu, sizleri tebrik ediyorum. Amacımız burada spor yapmak. Bundan sonraki yarışmalarınızda değişik kategoride yarışacaksınız, sizlere başarılar diliyorum. Şırnak’ta tenis en öne çıkacak şehirlerden birisi. Bunla ilgili her türlü saha çalışmasını yapıyoruz.  Önemli başarılar elde ettiniz. Erkeklerde Iğdır, kızlarda Erzurum şampiyon oldu. Tebrik ediyorum. Dereceye giren, giremeyen herkesi kutluyorum. Amaç burada herkesin spora iştirak etmesi, sporda kalması. Gördüğümüz kadarıyla hiçte kopmaya niyetiniz yok. çok ta doğru yoldayız. Bundan sonraki yarışmalarınızda, bundan sonraki faaliyetlerinizde değişik kategorilerde yarışıyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kızlarda birinciliği kazanan Erzurum Tenis İhtisas Kulübü sporcusu Rümeysa İrem Albayrak; “Şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Kardeşim ve Duru ile beraber oynadık ve kazandık. Çok mutluyum. Şırnak çok güzel ve tesisleri çok iyi” ifadelerini kullandı.

“Hayalim milli tenisçi olmak” diyen Duru Özge Kara ise; Şırnak’ta turnuvamızı kazandık. Çok mutluyuz arkadaşlarımla beraber. Diğer turnuvalarda şampiyonluk hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.