Doğu’nun Hemşireleri Şırnak’ta Yetişecek!

Doğu’nun Hemşireleri Şırnak’ta Yetişecek!

2019 yılında en iyi kampüs seçilen Şırnak Üniversitesi, fiziki şartları ve eğitim olanaklarıyla Türkiye’nin en gelişmiş üniversitelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Yeni açılan Hemşirelik bölümü ile bölgenin hemşire ihtiyacı karşılanacak.

Şırnak Üniversitesi’nde bu yıl hemşirelik bölümü açılacak. Şırnak için kritik öneme sahip bu bölüm bölgedeki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacak 2019 yılının en iyi kampüsü seçilen Şırnak Üniversitesi fiziki şartları itibariyle Türkiye’nin en gelişmiş üniversitelerinden biri oldu.

Program ve bölüm yelpazesi de bu yıl yeni açılan hemşirelik turizm rehberliği ve işletme bölümleriyle daha da genişledi. Bu yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ne ilk defa öğrenci alımı yapılacak. Şırnak için kritik öneme sahip bu bölüm bölgedeki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacak. Rektör Prof.

Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, hemşirelik bölümünün Şırnak ve çevresi için hayati bir role sahip olduğunu belirtti. Alkış, "600 bin nüfuslu Şırnak ili ve hinterlandı için bu bölümün varlığı büyük önem taşıyor. Eğer söz konusu bölümümüz istediğimiz trendi yakalarsa, yapımı devam eden 500 yataklı bölge hastanesi için kalifiye eleman yetiştirme olanağını yakalarız. Bu gelişmeler Üniversite olarak açmayı düşündüğümüz Tıp Fakültesi önünü açmış olacaktır" dedi.

Rektör Alkış Şırnak Üniversitesi hakkında şu bilgileri verdi:
TURİZM ATAĞI: Turizm Rehberliği Bölümü de Şırnak ve Cizre de bulunan tarihi mekânların yanında Beytüşşebap ve Uludere gibi doğal güzelliklere sahip bölgelerimizin turizm açısından hak ettiği değerin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacak.
NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI: Şırnak üniversitesi olarak bu yıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek için işletme bölümüne de öğrenci alacağız. Yeni bölümlerimizle birlikte bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı amaçlıyoruz.
73 PROGRAM VAR: Şırnak Üniversitesi bünyesinde 27 ön lisans, 17 lisans, 27 lisansüstü ve 2 doktora programı olmak üzere 73 bölüm ve program mevcuttur. Bu programlarda toplam 5 bin 843 öğrencimizin 2 bin 750'si önlisans, 2 bin 130'u lisans, 963'ü yüksek lisans ve doktora öğrencisidir.

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ
330 AKADEMİK PERSONEL: Şırnak Üniversitesi bünyesinde 14 profesör, 44 doçent, 120 doktor öğretim üyesi, 97 öğretim görevlisi ve 55 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 330 akademik, 359 idari personel bulunmaktadır. Her geçen gün daha da büyüyen, gelişen, ürettiği proje ve çalışmalarla ülkede adını duyuran üniversitemiz, tercih edilebilirliğini artırma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Açılan ön lisans, lisans, lisansüstü bölüm ve programlarla birlikte 4 farklı ülke ve 72 farklı ilden gelen öğrenciler üniversitemizi tercih etmiş bulunmaktadır.
TTO FAALİYETLERİ: Üniversite bünyesinde kurulan Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Anonim Şirketi şehrin ve bölgenin başta iş adamları olmak üzere yatırımcı ve araştırmacılarına proje yazımı ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Şırnak TTO faaliyetlerine örnek olarak 2024 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı ile tüzel kişiliğe kavuşan Şırnak Silopi Seracılık Organize Tarım Bölgesi projesi ile ilimizde modern tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının tarımsal üretime entegrasyonu, iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi, bölgede yaş sebze ve meyveciliğin yaygınlaştırılması ve katma değeri yüksek kaliteli ürünlerin elde edilmesi amaçlanmış, imar planlama çalışmaları devam eden projenin tamamlanması durumunda yüzde 75'i kadın olmak üzere bin kişiye istihdam sağlaması öngörülmektedir. Böylece yaş sebze ve meyve imalatında iç pazar ihtiyacının karşılanması ile birlikte Irak'a Adana, Mersin ve Antalya'dan yapılan 266 milyon dolarlık ihracatın artması hedeflenmektedir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.