Dolar 32 Lirayı Aştı: Bakan Şimşek'ten İlk Açıklama Geldi

Dolar 32 Lirayı Aştı: Bakan Şimşek'ten İlk Açıklama Geldi

Doviz kurunda ibareler yukarıyı gösteriyor. 32 TL'yi gören dolar kuruyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir." açıklaması geldi.

Dolar kurunun hareketlendiği dakikalarda sosyal medya üzerinden İngilizce bir paylaşım yapan Şimşek, "Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli döviz borç notunu B'den B+'ya, görünümü ise nötrden pozitife yükseltmesi, Türkiye'nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor." dedi.

Bakan Şimşek "Sağlam politikalar sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız." diyerek "Fiyat istikrarını sağlamak birinci önceliğimiz olmaya devam ediyor. Büyümenin yeniden dengelenmesi süreci oldukça iyi gidiyor; iç tüketim ılımlı seyrediyor ve net ihracat güçleniyor. Cari açık beklenenden daha hızlı daralıyor ve bu yıl GSYİH'nın yüzde 3'ünün çok altına inme yolunda. Türk lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı ağustos ayından bu yana 12 puan arttı. Programımıza olan güven arttıkça bu eğilim devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.