Döviz Kurları Güne Nasıl Başlıyor? - 16 Ekim 2023

Döviz Kurları Güne Nasıl Başlıyor? - 16 Ekim 2023

Bugün, döviz kurları nasıl bir başlangıç yapıyor? Türk lirası, dolar ve avro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL 27,85 seviyesinden, avro/TL ise 29,327 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası Seçim Sonrası Döviz Kurlarını Serbest Bıraktı

Seçimlere kadar olan dönemde, Merkez Bankası'nın arka kapı satışları ve piyasa dışı düzenlemelerle kontrol altında tutulan döviz kurları, 28 Mayıs seçimlerinin ardından serbest bırakıldı. Bu serbest bırakılma sonrasında dolar/TL, seçim öncesi 20'nin altında seyrederken, seçimi takip eden bir hafta içinde 23'ü aşmayı başardı. Merkez Bankası'nın 22 Haziran toplantısına kadar 23,4-23,6 arasında denge bulan dolar/TL, faiz oranlarının beklenen seviyeye ulaşmaması nedeniyle tekrar yükselerek 25'in üzerine çıktı.

Benzer şekilde, 28 Mayıs'tan önce 21,5'in altında seyreden avro/TL, seçimi takip eden bir hafta sonrasında 25'i aşmayı başardı. Merkez Bankası'nın haziran ayındaki faiz toplantısına kadar 25,6-25,8 arasında denge bulan avro/TL, faiz kararının ardından 27'nin üstüne çıktı. Döviz kurları, dalgalı bir seyir izlese de yükselmeye devam ediyor.

Güncel Döviz Kuru Durumu

Şu an itibariyle (saat 9:03), dolar/TL 27,85 seviyesinden işlem görüyor. Avro/TL ise 29,327 seviyesinden ilerliyor. Döviz piyasalarının bu dalgalı seyri, ekonomi ve finans dünyasında yakından takip ediliyor.

Döviz kurlarının seyri, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Merkez Bankası'nın politikaları, uluslararası ilişkiler, siyasi gelişmeler ve ekonomik göstergeler, döviz kurlarının yönlendirilmesinde etkili rol oynamaktadır. Bu nedenle yatırımcılar ve piyasa takipçileri, döviz piyasalarını yakından izlemekte ve güncel gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Dolar ve avro kurları, seçim sonrası serbest bırakıldıktan sonra dalgalı bir seyir izlemiş ve yükseliş göstermiştir. Döviz kurlarının gelecekteki seyri, birçok faktöre bağlı olacaktır ve yakından takip edilmesi gerekecektir. Döviz piyasalarındaki güncel gelişmeleri takip etmek isteyenler için bu konu oldukça önemlidir.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.