DTSO 143 Yıl Sonra Logosuna Kürtçe Ekledi

DTSO 143 Yıl Sonra Logosuna Kürtçe Ekledi
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, 143 yıllık tarihinde ilk kez logosunda Kürtçeye yer verdi. Yeni logoda, kurumun Türkçe adının altında “Odeya Pîşesazî û Bazirganiyê” ifadesi kullanıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, yönetim kurulu kararıyla logosunda değişikliğe gitti. 26 bin üyesi bulunan odanın yeni logosuna, Türkçe ismin altına Kürtçe ifade eklendi.

İlk kez yeni logoyla görüntü verdiler

Amida Haber'in aktardığına göre, 17. Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı için Diyarbakır'da bulunan Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aidar Gaşigullin'in DTSO ziyaretinde, Başkan Mehmet Kaya ile heyet yeni logo önünde fotoğraf verdi.

Tabelaya da eklenecek

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Kürtçenin bundan sonra tabela ve logolarda da yer alacağını belirterek, "Anadilimizi hizmetlerimizde olduğu gibi logomuzda da kullanıyoruz. Gerekli bir yasal süreç vardı, o süreç tamamlandı. Logomuzda kullanmaya başladık. Odamızın tüm etkinliklerinde, anadilimizi Kürtçemizi Türkçe ile birlikte kullanıyoruz. Kürtçe, bütün tabela ve logolarımıza da eklenecek" dedi.

c8f32ca5-0411-4af0-b24a-671dc655dba2.jpg

Kaynak:T24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.