Dünya Dağ Koşusu Seçme Yarışmasında Şırnaklı Sporculardan Rekor Başarı

Dünya Dağ Koşusu Seçme Yarışmasında Şırnaklı Sporculardan Rekor Başarı

Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’na giderek Milli Takım’ı belirleyecek olan dağ koşusu seçme yarışması, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde gerçekleştirildi.

Dünya Dağ Koşuları Milli Takım Seçme yarışmalarında Şırnak’ı temsil eden Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Mervan Haykır U20 erkekler kategorisinde birinci, U20 Kadınlar kategorisinde Rojda Goran ikinci ve Zeynep Ertaş üçüncü oldu.

Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’na giderek Milli Takım’ı belirleyecek olan dağ koşusu seçme yarışması, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde gerçekleştirildi. Başiskele ilçesinde düzenlenen yarışmada U20 ve büyükler kategorilerinde yarışmalar yapıldı.

Türkiye’nin birçok ilinden yarışmalara 400 civarı sporcu katıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 29 Nisan tarihinde Kocaeli/Başiskele ilçesinde yapılan Dünya Dağ Koşuları Milli Takım Seçme yarışmalarında Şırnak’ı temsil eden sporculardan 6 kilometre U20 Erkekler kategorisinde Mervan Haykır birinci olurken, 6 Kilometre U20 Kadınlar kategorisinde Rojda Goran ikinci ve Zeynep Ertaş üçüncü olarak yarışmayı tamamlayarak 6-10 Haziran 2023 tarihinde Avusturya/Innsbruck da yapılacak Dünya Dağ Koşuları Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

dunya-dag-kosusunda-mervan-haykir-1-oldu-2.jpgdunya-dag-kosusunda-mervan-haykir-1-oldu-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.