Dünyaca ünlü uyuşturucu baronu Türkiye'de yakalandı! Tüm ülkelerde kırmızı bülten ile aranıyordu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kırmızı bülten ile aranan ve dünyaca ünlü uyuşturucu baronu olan Dritan Rexhepi yaptıkları operasyonla yakaladıklarını belirtti.

İstanbul'da düzenlenen 'Kartel' operasyonu kapsamında İtalya ve Arnavutluk makamlarınca kırmızı Bülten'le aranan ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan 'Kompanio Bello' isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "Kompanio Bello" isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepı İstanbul'da yakalandığını duyurdu.

Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan uluslararası "Kompanio Bello" isimli uyuşturucu karterinin lideri Dritan Rexhepi, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” suçlarından Kırmızı Bültenle iadesi amacıyla uluslararası seviyede aranıyordu.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından uluslararası takibe alınan zehir tacirinin İstanbul Havalimanı'ndan ülkemize "Benjamin Omar Perez Garcia" ismine kayıtlı Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edildi. Dritan Rexhepi’nin yakalanması için hemen "Kartel operasyonu" yapıldı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince ortaklaşa yapılan çalışmalarla ve İtalyan polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucu kartel liderinin yeri belirlendi. İstanbul Beylikdüzü’nde yapılan Kartel Operasyonuyla yakalandı.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.