Dünya'nın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Şırnak Üniversitesi'nin Yeri Belli Oldu!

Dünya'nın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında Şırnak Üniversitesi'nin Yeri Belli Oldu!

Dünya Üniversiteleri eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye'den ilk 500'e 3 üniversite girerken, Şırnak Üniversitesi sıralamada bir çok bölgenin il üniversitesini geride bıraktı. Bakın Şırnak Üniversitesi dünya sıralamasında kaçıncı sırada...

Eğitim konusundaki başarıları ile son dönemlerde gündem olan Şırnak Üniversitesi'nin Dünya'nın en iyi üniversiteleri arasında ki sıralaması belli oldu. Bir çok köklü üniversiteyi gerisinde bırakan Şırnak Üniversitesi Dünyanın kaliteli eğitim sıralamasında 3 bin 794'üncü sırada yer aldı.

Dünyanın en saygın araştırma kuruluşları arasında yer alan İspanya merkezli Consejo Superior de Investigaciones Científicas'a (CSIC) tarafından hazırlanan Üniversitelerin eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye'den üniversitelerin de sıralamaları belli oldu.

Dünya Üniversiteleri eğitim kalitesi sıralamasında Türkiye'den ilk 500'e Çankaya, Sabancı ve Koç üniversiteleri girerken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 554'üncü sırada yer aldı.

Şırnak Üniversitesi ise bir çok üniversiteyi geri de bırakarak 3 bin 794'üncü sırada kaldı.

Bölge illerinde ki Diyarbakır Dicle Üniversitesi 2 bin 585, Batman Üniversitesi 9 bin 394, Mardin Artuklu Üniversitesi 6 bin 895, Siirt Üniversitesi 2 bin 922'inci , Bitlis Eren Üniversitesi ise 4 bin 318'inci sırada yer aldı.

sirnakuniversitesi.jpg Şırnak Üniversitesi Dünya Sıralaması

SIRALAMANIN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.