E Devlette Ailelerin Kırtasiye Yardımı Başladı! İşte Başvuru Şartları

E Devlette Ailelerin Kırtasiye Yardımı Başladı! İşte Başvuru Şartları

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI 2023: e-Devlet Kırtasiye yardımı kimlere verilir, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kırtasiye yardımı başvurusu şartları 2023, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın her yıl yaptığı ödemeler nedeniyle bu sene de gündemdeki yerini koruyor. Okulların açılmasına az bir süre kalmışken maliyetleri azaltmayı amaçlayan aileler de kırtasiye yardımı başvurusu hakkındaki detayları öğrenmek istiyor. Çünkü defter, kitap, kalem ve kağıt gibi ürünlerde büyük kolaylıklar sağlanıyor. Bu noktada hem aileler hem de öğrenciler, "Kırtasiye başvurusu yardımı nasıl yapılır, kırtasiye yardımı kimlere verilir, öğrenci kırtasiye yardımı ne zaman yatacak, 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır" gibi soruları gündemde tutuyor. İşte 2023 2024 kırtasiye yardımı başvurusu şartları ve merak edilen tüm detaylar.

Kırtasiye yardımı başvurusu şartları 2023, okulların açılmasına az bir süre kalmışken maliyet hesabı yapan aileler ve ailelerine yük olmak istemeyen öğrencilerin gündeminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her sene düzenli bir şekilde ödenen Kırtasiye yardımı bavşurusu hakkında, "Kırtasiye başvurusu yardımı nasıl yapılır, kırtasiye yardımı kimlere verilir, öğrenci kırtasiye yardımı ne zaman yatacak, 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır" soruları araştırılıyor. İşte öğrencileri ve ailelerini aydınlatacak tüm bilgiler burada.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI 2023

**Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

**Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

**Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi

**Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge

**Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği

**Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi

**Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi

-**Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi

**Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI 2023: e-Devlet Kırtasiye yardımı kimlere verilir, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU NE ZAMAN?

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, müracaat olmaksızın MEB ve YÖK kayıtlarından öğrencilik durumları kontrol edilerek ödeniyor.

Her yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir kereye mahsus olarak verilen kırtasiye yardımı başvurusunun bu yılki etabı için henüz açıklama gelmedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'te bulunan SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranından başvurularınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

ÖĞRENCİ KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN YATACAK 2023?

Kırtasiye yardımı, yılda bir defa olmak üzere 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ödenir.

Başvuranların kırtasiye yardımı başvurusu için şartları yerine getirilmesi durumunda ödeme PTT veya başvuru sırasında verilen banka hesap numaraları üzerinden hesaba yatırılıyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAVŞURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'te bulunan SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranından başvurular kabul ediliyor.

KIRTASİYE YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Ntv.com.tr'de yer alan habere göre, Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabiliyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI 2023: e-Devlet Kırtasiye yardımı kimlere verilir, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ayrıca Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan kişilerin çocukları da bu yardımları alabilirler. Koruyucu ailelere giden çocukları içinde ödenen bu SED yardımı sadece T.C. vatandaşı olan kişilerin alabilecekleri bir yardım türüdür.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.